Jacob Lund / Shutterstock

Jacob Lund / Shutterstock

Jessica heeft stiekem tweede baan als moeder

‘Mijn man weet van niks’

De 37-jarige Jessica* uit Diemen leidt een dubbelleven. Naast een veeleisende functie in een groot bedrijf, houdt ze er stiekem een tweede baan op na: ze is moeder. “Mijn man weet van niks.”

“Mijn baan als moeder begon eigenlijk meteen na de bevalling. Terwijl de kraamhulp begon te sjorren aan mijn tepels voor de eerste druppels melk, deed mijn man Tom rustig een dutje in de hoek. Toen hij een paar uur later wakker werd, was hij wel lichtelijk verbaasd dat het huis helemaal opgeruimd was en er zonder kraamhulp vijf wassen gedraaid waren. Maar daarna heb ik hem er nooit meer over gehoord. Dat is nu tien jaar en drie kinderen geleden. En dat allemaal tegelijk met mijn andere baan, waar ik overigens wel gewoon voor betaald word.”

"Toms leven is zo veel saaier dan dat van mij. Soms zit ik in een videocall over een miljoenendeal terwijl ik stiekem de oudste met haar spreekbeurt help. Of ik ben met één hand de middelste aan het ontluizen terwijl ik met de andere hand de jaarcijfers doorspit. En Tom heeft niks door! Hij weet niet wat hij mist."

Jessica laat onder tafel stiekem een tweede telefoon zien. “Ik houd mijn twee levens vakkundig gescheiden”, zegt ze. “Hierop doe ik alles wat met onze kinderen te maken heeft; de appgroepen van sport, belletjes van school,
 contact met opa’s en oma’s, zwemles, BSO, vriendjes, de oppas, de andere oppas. Wanneer Tom roept dat het eigenlijk prima te doen is om een carrière te hebben en jonge kinderen, dan weet ik: hier ben ik weer
goed mee weggekomen.”

*Jessica’s echte naam is bekend bij de redactie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *