Lekken van privégegevens bij DigiD-opvolger 30% sneller

‘Overheid kan niet achterblijven bij ontwikkelingen’

De opvolger van DigiD kan tot 30% sneller privégegevens lekken. Dat heeft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken laten weten aan de Tweede Kamer. Door DigiD in te ruilen voor het snelle en dynamische Idensys, liggen de gegevens van burgers veel eerder op straat.

“DigiD werd veel te traag”, stelt Plasterk. “Mensen gebruiken tegenwoordig supersnelle verbindingen als 4G, 5G en glasvezel. Dan kun je als overheid niet achterblijven.” Volgens de minister is Idensys een volgende stap op weg naar een e-government. Met zo’n volledig digitale overheid komen alle gegevens van burgers vrijwel meteen in handen van zorgverzekeraars, Russische hackers en de NSA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

?? Wat is dit nu voor een berichtgeving? Idensys is helemaal niet de ‘opvolger van DigiD’. Idensys is een afsprakenstelsel, zoals eHerkenning… maar het kost Melle kennelijk teveel tijd zich daar in te verdiepen?
Er is inderdaad een kritisch rapport over Idensys geschreven, door Dhr. B Jacobs van het PI Lab, mijn advies Melle: neem eens contact op met die mensen.
Tevens ben ik benieuwd naar je bron voor wat betreft de uitspraak van Plasterk die je nu claimt..heb driftig gezocht maar kom nergens deze uitspraak tegen namens Plasterk…graag de bron plaatsen.
Het staat inderdaad dat cybercrime aan het toenemen is, en dat je goed op je gegevens moet passen, zowel bedrijven als particulieren moeten waakzaam zijn, maar wat hier staat geschreven is incorrect; je haalt erg veel zaken door elkaar en claimt dat een minister iets zegt, waarvan je geen bron vermeld, dit is naar mijn mening geen journalistiek, maar (bewust of onbewust) verwarring zaaien omtrent digitale veiligheid.

Reageer
gravatar

Marty, in 2015 hebben computers een zoeksysteem – Google – en als je je naam intypt vind je dingen over jezelf die je nog niet wist. Is het niet fantastisch!

Reageer
gravatar

Ik ben nu in het Nederland van 2030, Doc. De wedstrijden van het voetbalelftal worden uitgezonden op Omroep Max, met een gratis gehoorapparaat voor op je smartbril!

gravatar

Als iedereen tien pseudoniemen met valse gegevens kan opgeven, wordt het voor de hackers, NSA e.a. moeilijker de echte personen er uit te vissen. Dat geeft misschien nog enige bescherming (ha-ha).

Reageer
gravatar

Pseu Don: (ha-ha), je lacht nu nog de lach der onschuldigen en argelozen, maar hoe lang nog? Ook jij staat, net zoals alle Speldhabitués, allang geregistreerd met emailadres en I.P.-nummer bij NSA, AIVD en DigID-hackers. Al onze Speldenpuntige bijdragen (óók zij die spoorloos verdwenen) staan netjes alfabetisch en lexicografisch te boek om te worden getoetst op IS-sympathieën, belastingontwijking, W.A.-verzekering, kritiek op TTIP, links of anderszins kritisch politiek bewustzijn. Hoedt u voor phishing.

gravatar

maar goed dat ik bij dit soort diensten toch altijd valse gegevens opgeef dan is dat niet echt een probleem en als je eerlijk bent krijg je echt niet zoveel uitkering als dat ik nu krijg

Reageer