Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Belastingdienst over verzamelen sociale media gegevens: ‘We schenden ieders privacy graag op een gepersonaliseerde manier’

De Belastingdienst kwam vandaag met een verklaring voor het onrechtmatig verkrijgen en gebruiken van sociale media gegevens van belastingbetalers: “We schenden ieders privacy graag op een gepersonaliseerde manier.”

Via de zelfgebouwde database konden medewerkers sociale media gebruiken voor allerlei handige doeleinden. “Geen partner? BAM, grappenmaker! In juli 2018 lag jij al met Diederik op het strand in Mykonos! Helpt enorm”, vertelt een medewerker van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) ons.

“Privacyschending heeft veel meer effect wanneer dit aansluit bij iemands leeftijd, interesses, hobby’s, kledingstijl of bijvoorbeeld afkomst. Het is ook belangrijk om te bedenken dat dit niet alleen voor de fiscus een stuk voordeliger is, ook de belastingbetaler heeft meer veel aan een schending van privacy die bij diegene past. Leuker kunnen we het niet maken, wel onbetrouwbaarder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *