Geen verder onderzoek nodig naar gezondheid

‘We zijn klaar’

De wetenschap is het eens geworden over wat goed is voor de gezondheid en wat niet. Er is geen verder onderzoek nodig.

De wetenschappelijke consensus houdt in dat roken, veel drinken, veel stress, weinig slaap en weinig beweging slecht zijn voor de gezondheid, in tegenstelling tot groente, fruit en een harmonieuze omgeving.

Hoogleraar Gezondheidswetenschappen Stijn Vuurhof is een van de wetenschappers die meehielp met het afronden van het onderwerp: “We hebben bedacht dat mensen gewoon niet te veel moeten slapen en ook niet te weinig. Wat wijn betreft: één glas per dag is prima, meer dan vier is onverstandig. Voor koffie geldt min of meer hetzelfde en verder moeten mensen gewoon een beetje normaal doen.”

Vuurhof ontkent dat er verder onderzoek nodig is naar de langetermijneffecten op de gezondheid: “De overdaad aan wetenschappelijk onderzoek naar gezonde voeding en lifestyle veroorzaakt veel stress en is op de lange termijn juist schadelijk voor de volksgezondheid.” Vuurhof onderstreept daarom het belang van wetenschappelijke afzijdigheid: “Zoek het lekker uit. En nee, dat bedoel ik niet letterlijk.”

Hoewel met de consensus een streep wordt gezet onder het onderzoek naar gezondheid, geven de onderzoekers toe niet alle antwoorden te hebben. Het mysterie rond de gezondheidseffecten van melk blijft bijvoorbeeld onopgelost. “We weten niet of je doodgaat aan melk of niet, maar we weten wel dat je in ieder geval doodgaat. In dat opzicht zijn de effecten van melk dus niet doorslaggevend. Je moet er gewoon niet teveel van drinken, denk ik.”

Lifestylemagazines reageren positief op de ontwikkeling. LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl: “Straks hebben we eindelijk ruimte om te schrijven over tips om je seksleven spannender te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het blijft toch een vreemde zaak dat er altijd en overal zomaar beweerd word dat groente & fruit gezond zijn. Ik heb er veel naar gezocht maar ik kan geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor vinden. Wel b.v. dat groente & fruit dikmakend werkt voor obese mensen. De rest van de aanbevelingen t.a.v. groente & fruit lijkt het napapegaaien te zijn van de duitse fruittelersbond. Ook kom ik vaker de kwalijke gevolgen tegen van teveel vezels i.c.m. te weinig vet (vegetariërs).

Reageer
gravatar

Beste Tije, Ach, Waarom u zich vermoeien met onbelangrijkheden als naam & faam? Zo verslaat u straks nog in details ipv de hoofdpunten te laten prevaleren? De bierkrat is voor sommige halfvol, maar voor anderen onder ons halfleeg, echter altijd leeg is of kwestie van slechte perceptie of een geval van erge dorst en is het zinvol alternatief vervoer regelen!

gravatar

Een uitloper van dit onderzoek is de survey van onafhankelijke onderzoekers in Nederland, die aantoonde dat bij de productie van bepaalde geneesmiddelen, dampen vrijkomen die een levensverkortende werking hebben op zowel het productiepersoneel als op de uiteindelijke gebruikers. De farma-lobby is er in geslaagd de uitkomsten van deze survey te “redigeren”, net vóór de officiële publicatie. VVD-minister Edith Schippers heeft haar goedkeuring gehecht aan de herziene versie.

Reageer
gravatar

Ik merk wel dat ieder gezond commentaar, de zgn. trol, is afgesloten, waarvoor mijn dank. (Ik was Met Ernst Hirsch Ballin al voorstander van internet privacy.) Het nieuwe gezondheidsstelsel van mij moest beantwoorden aan de internationale norm de economie weer gezond te krijgen, met miljoenen mensen aan de rand van de afgrond, die worden door onze zusterpartij, CDU in Duitsland, zo weer vervangen door de vluchtelingen uit Syrië. Het gaat om de economie. Eén munteenheid.

Reageer
gravatar

En toen kwam de economische crisis. Het paradepaardje van het kabinet Balken ten Ende toont inderdaad aan dat de economie draait om de ziekte.

gravatar

Ik bemerk nu al aan mezelf dat ik niet meer weet wat nu de gezonde keuze van het moment is. Goia bessen was dat nu nog wel trendy superfood of had onderzoek toch weer anders uitgewezen?

Reageer
gravatar

Bij sommige mensen hangt De Linda juist op het toilet, douche en slaapruimtes om hormonaal explosieve pubers te ontmoedigen de hand aan zichzelf te slaan want er gaat immers niets boven een paar instructieve rijlessen op een gedateerd rijwiel.

Reageer
gravatar

Geen verder onderzoek naar gezondheid ? En al die werkeloze onderzoekers dan ? Die worden ziek van de frustratie en kunnen dan makkelijk radicaliseren !

Reageer
gravatar

Tsja, dat kan je wel zeggen ….. maar dat moet eerst onderzocht worden op waarheid.

Maar we zijn klaar met het onderzoek en kunnen niet van echte resultaten spreken … dus!

gravatar

Er zit wel een nadeeltje aan onsterfelijkheid, want ik moet minstens één maal per eeuw van identiteit veranderen.
Met wat smeergeld lukt dat tot nog toe wel, maar het is dan wel even wennen aan die nieuwe naam.
Zo ben ik nog steeds niet helemaal gewend aan de naam “Donald Trump”.

gravatar

Vanwege mijn oogproblemen heb ik alleen de titel en de laatste alinea van het artikel gelezen.

Het initiatief van LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl om meer over tips te schrijven om je seksleven spannender te maken is inspirerend voor mij.

Mijn eerste tip is voor de Linkse Gekkies: Trek eens vaker schone kleren aan en was jezelf regelmatiger.

Het is afstotend om met iemand seks te hebben die stinkt naar een beerput.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het stinkt hier inderdaad Corrie.
Het zal inderdaad die vreselijke beerput zijn die je over je heen kreeg toen je een beetje doorsloeg met je racistische uitlatingen.

Agent of geen agent, flink doorlopen helpt.

gravatar

Nu we met onderzoek blijkbaar klaar zijn is het nu dan eindelijk tijd voor een gedegen bovenzoek?

Vooral bovenzoeken naar kanker en de invloed van mobieltjes op ADHD kinderen zijn wat mij betreft urgent. Ook het dakraam mag daarbij niet vergeten worden.

Reageer
gravatar

Op de Second Love-site heb ik gezien dat wetenschapper Stijn Vuurhof ook op de site staat.

In zijn profiel heb ik gelezen dat hij kickt op vrouwen, zoals jij, met een maatje meer.

Tip: Neem contact met hem op te nemen. Er gaat niets boven een spannend seksleven. 😉

Corrie.

gravatar

Op de Second Love-site heb ik gezien dat wetenschapper Stijn Vuurhof ook op de site staat.

In zijn profiel heb ik gelezen dat hij kickt op vrouwen, zoals jij, met een maatje meer.

Tip: Neem contact met hem op. Er gaat niets boven een spannend seksleven. 😉

Corrie.

gravatar

And how sits it with the spiritual health.

I always get stirred in a big bowl of soup by the constructive attachments from Corrie from Here next