Zus van Doutzen Kroes pleit voor minder antibiotica in Nederlandse keuken

Hollanders eten te bacteriearm

Voedingsgoeroe de zus van Doutzen Kroes luidt de noodklok over het antibioticagebruik in de Nederlandse keuken: “We gooien het overal overheen. Het gaat over aardappels, door de pasta, of gewoon uit het vuistje. Sommige mensen nemen een volledige kuur van een paar weken bij hun gebakken eitje. In restaurants staat standaard een potje penicilline op tafel. We zijn zo gewend aan de enorme hoeveelheden antibiotica in ons eten, dat we voedsel zonder antibiotica flauw en smakeloos vinden.”

Dit moet veranderen, vindt de zus van Nederlands bekendste model. De zus van Doutzen Kroes schrijft boeken over gezonde voeding en constateert dat de Nederlander te bacteriearm eet. Hierdoor mist hij cruciale ziektekiemen die onze maaltijden tot een compleet, divers geheel maken. De gemiddelde Nederlander consumeert zes keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid antibiotica.

De zus van Doutzen zal binnenkort een boek op de markt brengen met honderden tips voor een bacterierijk dieet. Het gaat volgens haar om simpele aanwijzingen als ‘niet je handen wassen’ en ‘vlees dat over de houdbaarheidsdatum is niet weggooien’. Met dit boek wil ze mensen bewust maken van het feit dat het gebruik van antibiotica in Nederland buitenproportioneel is.

Antibiotica als smaakversterker is volgens de zelfverklaarde powerfoodie een typisch Hollands fenomeen. In de buitenlandse keuken spelen antibiotica nauwelijks een rol van betekenis en is het eten veel puurder: “Eet één keer een vis op de markt in India en je zult binnen een kwartier merken dat daar de bacteriën nog gewoon een plaats hebben in het dagelijks voedingspatroon.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Corrie, nu moet je je grote gore bek eens houden met dat discriminerende geblaf van je om een hoekje!

De laatste dagen valt hier genoeg te lezen van al die anderen die ook schoon genoeg van je hebben!

gravatar

Heel Den Haag is ook voor, op één Duindorper na. Maar die gozer is in de stad nog nooit voor vol aangezien.

gravatar

Jammer; al jaren ben ik bezig steeds meer resistent tegen antibiotica te worden en nu heb ik dat voor Jan met de korte naam gedaan. De zus van Doutzen wordt feestelijk bedankt !

Reageer
gravatar

Neem een voorbeeld aan de middeleeuwse heiligen en hun zelfkastijding teneinde hun seksuele impulsen te doden en het Koninkrijk Gods deelachtig te worden. Hoe zij verbleken bij Doutzen Kroes. Hoe zij om in de internationale top van modellen door te breken schijnbaar haar oorspronkelijke bottenstructuur moest aanpassen en kont en heupen kwijtraken om iedere lust uit te doven en zodoende aan het ideaal te voldoen en als afgekloven visgraat op een leeg bord te kunnen worden gepresenteerd.

Reageer
gravatar

Dat zult u wel doen? Neen, want joop.nl was aan u toebedeeld en daar hebt u een fail laten liggen. U mag morgen op weer eens optreden in het journaal om te zeggen dat u het nóóit meer zal doen.

gravatar

Beste agent Bertus,
Vervelend als zo opeens een superieur de straat op gaat. Wat moet zo’n man buiten? Als ik u was zou ik nu de spion inzetten? (Of was het de mineur?)

gravatar

Ik meng mijn antibiotica altijd met probiotica, zodat er een neutraal mengsel ontstaat. Alleen moet ik tijdens het mengen wel oppassen voor explosiegevaar en rookontwikkeling.

Reageer
gravatar

Al dat soort diëten zijn nergens voor nodig: kijk maar naar mij, ik zie er fantastisch uit en ik eet al jarenlang gewoon het prakkie dat mijn zus voor me kookt.

Reageer
gravatar

Ik gooi mijn hamburgers en stukjes kip altijd op de stoep zodat duiven, meeuwen en schoenen van voorbijgangers het geheel tot een gezonde prak kunnen boetseren.

Ik ben momenteel 36 en heb bijna geen lepra meer alhoewel vijanden beweren dat dit komt omdat er steeds minder van mijn lichaam over is.

Reageer
gravatar

Ik drink minstens 2 liter water uit het toilet, zodat ik aan mijn dagelijkse behoefte bacteriën kom. Ik vind dat heel belangrijk. Het gaat toch om je eigen lijf!

Reageer
gravatar

I drink at least 2 liter water from the toilet, so that I come my daily desire bacteria. I find that very important. It goes still over your dead body!