Annabel at elke zondag Chinees en nu heeft ze een identiteitscrisis

‘Ik weet gewoon niet waar ik vandaan kom’

Annabel is geboren in Almere, maar haar vader haalde elke zondag Chinees. Nu Annabel ouder wordt, heeft ze het steeds moeilijker met die dubbele identiteit. “Ik voel me nooit honderd procent thuis in Almere, maar ook niet in Peking. Ik hoor nergens echt bij.”

Op school had Annabel het niet makkelijk met haar gemengde identiteit. Ze voelde zich als kind op een overwegend witte school vaak onbegrepen. “Op school was ik die ‘rare Chinees’, maar op zondagavond voelde ik me een Hollander tussen de foe jong hai en saté. Het is heel moeilijk op die manier op te groeien, ik ben nog steeds op zoek naar mezelf.”

Om in contact te komen met haar roots, reisde Annabel vorig jaar naar Peking. Ze leerde daar heel veel: “Die reis was zo belangrijk voor me. Het is grappig, ik herkende daar veel dingen waarvan ik in Almere dacht dat alleen ik die had. Daar eet iedereen op zondag bami, niemand doet daar moeilijk over. Of misschien ook wel, ik verstond helemaal niks van wat ze zeiden. Dan merk ik toch dat ik ook in die cultuur niet helemaal pas.”

Volgens Annabel is er in Nederland te weinig begrip voor mensen die zich niet met één cultuur kunnen identificeren. “Iedereen denkt dat Nederland een tolerant, vooruitstrevend land is. Maar de realiteit is bikkelhard. Als ik zie hoe lelijk er over buitenlanders wordt gedaan, dan denk ik: eet ook eens Chinees op zondag, dan weet je hoe het is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En daar heb je weer zo’n staaltje van white supremacy en white privilege. Iedere zondag een Chinees naar binnen werken. Alsof dat volk al niet genoeg lijdt onder de blanke overheersing. Reken maar dat de VN hier iets van gaan vinden Annabel! En dan ben je nog niet jarig. Met je gezicht!

Reageer
gravatar

Ach ach ach, wat tragisch. Het grootste probleem is het wonen in Almere. De rest stelt niets voor. Dan kun je denken: verhuizen is de oplossing. Forget it! Deze last draag je levenslang mee en is ondraaglijk. Ik zou zeggen: afschieten allemaal! Mocht dat politiek niet haalbaar zijn, dan moet er gewoon een ondoordringbare muur om heel Almere heen worden gezet, daarom een wand van staal. Niemand meer daaruit! Ze zijn gevaarlijk besmettelijk.

Reageer
gravatar

Annabel lijdt aan het Split Person Syndrome, een variant van MPS. De oorzaak ligt in een langdurig aanhoudende Vetsin-vergiftiging (monoglutaminaat). Deze is reversibel na verandering van Chinees. Het is bekend dat Chinese cuisiniers kliekjes niet genuttigde bami, nasi, mihoen en Chinese mie daags daarna opwarmen en toevoegen aan ‘nieuwe’ porties. Ter neutralisering van bacteriën wordt opnieuw Vetsin toegevoegd, hetgeen tot OD leidt met psychische bij-verschijnselen. Lees de bijsluiter

Reageer
gravatar

Ach zo, nu heet dat mens ineens Annabel uit Almere.

En iedereen maar denken dat die trol uit Duindorp kwam.

Maar dat van die identiteitscrisis klopt wel.
Ze noemen hem niet voor niets pik.

Reageer
gravatar

Er is hier sprake van identiteitsdiefstal; lk woon in Almere Duin en eet alleen buiten de deur bij de Mac of La Place

gravatar

Makkelijk gezegd: hoeveel verdient een gemiddelde plattelands-Chinees nou eigenlijk? Bijna niets. Daar staat tegenover dat hij gratis high kan worden als hij een paar minuten Bejingse smog inademt. Dat leidt vanzelf tot LSD-achtige effecten zonder Easy Rider-stunts; dus óók met een gratis identiteitscrisis. Nou jij weer.

gravatar

Een plattelands Chinees komt nooit in Beijing, helaas. De Easy Riders hebben ze voorbij de Gaza strook uberhaupt nog nooit van gehoord.

gravatar

Agent,

Vergeet ook niet te vermelden dat goed wassen van tevoren ook helpt. Ze worden nogal eens met chemicaliën besproeid.
En natuurlijk is qua smaak ook van belang hoe oud en van welk geslacht ……. Voorkomt onaangename verrassingen!

gravatar

Übersetzer, na “mit, nach, bei, seit, von, zu, zuwieder, aus, ausser, gegenüber” volgt altijd een derde (3e) naamval en zelfstandige naamwoorden worden in het Duits altoos met een hoofdletter geschreven, dus jouw zin moet luiden: “Ich mache mich aus den Füssen”. Kapiert?