Freelance kip verovert pluimveesector

Veel boeren kiezen voor kip zonder contract

Het is dé pluimveetrend van het moment: de kip zonder contract. Steeds meer boeren doen hun vaste kippen de deur uit en maken gebruik van freelance kippen.

Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, legt uit waarom veel boeren kiezen voor freelance kippen: “Ze kunnen op die manier veel flexibeler inspelen op ontwikkelingen in de onstuimige eiermarkt. De ene week is er behoefte aan de eieren van een charismatische biologische kip, de week erna vraagt de consument om een rechttoe-rechtaan-kip, type niet lullen, maar leggen.”

De politiek maakt zich echter zorgen om de snelle stijging van het aantal kippen zonder contract. Het kabinet bestudeert op dit moment de mogelijkheden om de hoeveelheid freelance kippen in te dammen. Er wordt gedacht aan preventieve ruiming.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even terug naar de visie van Albert-Jan Maat m.b.t. freelance kippen als invulling van snel wisselende consumenteneisen. Het is nog niet mogelijk kippenrassen zodanig genetisch te manipuleren dat aan alle eisen wordt voldaan: kippen moeten verticaal kunnen starten en landen, het vlees moet naar kip smaken, ze dienen charismatisch biologisch te zijn. Zulks kan niet eens met de JSF-35 die nog ongeveer 34 jaar moet worden uit-ontwikkeld voordat een acceptabel vliegwaardigheidscertificaat kan worden verkregen. Tot die tijd betaalt niet Lockheed maar de Nederlandse belastingbetaler de bulk van de uit-ontwikkelingskosten. Het dreigt nu met leg- en soepkippen dezelfde kant op te gaan.

Reageer
gravatar

Ik wil niet degene zijn die de knuppel in het hoenderhok gooit maar bij ons in Overijssel heet zoiets gewoon een nul-urencontract.
Waar maken mensen zich druk om, het komt zoals het komt en het gaat zoals het gaat. Dat geldt ook voor kippen.

Reageer
gravatar

Ik maak me zorgen om de pensioensvoorzieningen voor deze zelfstandigen. Bij de menselijke zzp ersis dit ook al een probleem, laten we nu niet nog meer pensioensgaten krijgen

Reageer
gravatar

En hoe zit het nu met de Meppelse raskip. Ik mag toch hopen dat deze, zolang zij zich “kiplekker” voelt, ongestoord door mag blijven “meppelen” zonder het risico te lopen door een Rijksregeling “geslachtofferd” te worden. Wie heeft voor mij het ei van Columbus dienaangaande.

gravatar

Dit lijkt het einde van de kippenslavernij maar is het niet!

Arme kippen worden nu nog meer uitgebuit door grootgrondbezitters die schandalige prijzen berekenen voor het pikken en rondscharrelen op hun erf.

Van de andere kant zetten koppelbazen duiven in en verkopen hun eieren als een product van krielkippen, de krielkippen daarmee tot de bedelstaf brengende.

Aan eigenaars van Chinese restaurants wordt echter nog steeds oogluikend toegestaan rattenvlees als kipfilet te verkopen!

Reageer
gravatar

Foppe de Haan, woordvoerder van de vakbond voor leg- en vleeskippen (VLV) pleit voor een soepeler ontslagrecht en afvloeingsregeling wanneer een bepaald kippenras plots boventallig wordt. ‘Nu worden kippen nog massaal geruimd, het zou fijn zijn als ook de kippenindustrie meegaat in de verduurzaming van de voedingsindustrie en de boventallige kippen in een overbruggende wachtgeldregeling laat overleven tot een goed alternatieve carriere is gevonden als dekbedvulling, voetbal of desnoods…

Reageer
gravatar

Beste ZKZP’ers,

Ik werk al veel jaren naar genoegen als KZP’er (Kippenboer Zonder Personeel) en niet zonder succes.

U kunt gerust bij mij komen werken. U krijgt gratis kost en inwoning. U kunt er van op aan dat u, als gewaardeerde ZKZP’er, in mijn bedrijf snel in uw functie zult groeien.

Ik zal u met geen veer krenken, zoals kippenterroristen die niet tegen massaslachtingen opzien.

gravatar

Een stunt van de LTO en Pluimveehouderij? Als tegenwicht tegen De Kiloknaller c.s. die op basis van zijn voordelige aanbiedingen levensmoede plofkippen euthanaseert. Is al gecheckt of de plofkip-variant niet massaal wordt ingeslagen door medelandse islamitische vrijheidsstrijders. Werk voor de Nationale Coördinator Terrorisme Bestrijding. Denk ook aan het kippenras Moszkowicza, dat speciaal advocaatlikeur-eieren legt en vaak ook windeieren. Het hele ras schijnt recent van de leg geraakt te zijn.

Reageer
gravatar

Waar ik vooral een probleem mee heb is de opkomende gewoonte om kippen al op jonge leeftijd te contracteren. Zijn ze nou helemaal bekakeld!

Reageer
gravatar

Je ziet te vaak dat er pas preventief geruimd wordt als het te laat is.

gravatar

Apekool,

Papagaaien, alsmede ander gevogelte en vederwild, kan je niet postnataal ruimen, aangezien we uit het ei gekropen zijn.

Je zal wel post-ovuaal bedoelen!

gravatar

Denk jij maar niet dat we jou vergeten bij de volgende ronde post-ovuaal te ruimen, papagaai

gravatar

De speld is een beetje traag, dit is alweer een gepasseerde rage.
Als ZKZP’er kon je leuk verdienen, dus ben ik er als kip zoder kop in gedoken. Maar toen het eenmaal bekend werd, waren alle anderen er als de kippen bij. En de één weet het nog beter dan de ander ….. Haantjes gedrag zeg maar!

Wat een kippenhok!!

Reageer
gravatar

Ja als je haantje de voorste wilt zijn dan loop je natuurlijk het risico dat andere goudhaantjes dat ook doen. Maar ja als er geen werk is ga je gewoon met de andere kippen op stok zitten.

gravatar

Dit is gewoon een kip zonder kop verhaal.

Als freelancer ben je nooit zeker van de slacht: Gebeurt dit Halal, Kosher of gewoon doood.

Zelfs Mohammed Rabbae vindt het nonsens. Steek maar in je reet zei hij tegen mij. Hij wilde zelfs de rechter niet eens inschakelen.
Zolang Wilders vindt dat er niet minder kippen moeten zijn, geef ik geen commentaar was zijn antwoord. En pijpte Opstelten gewoon klaar, na Joris demmink afgezogen te hebben. Allah pijpbar!

gravatar

Ik wil alle pluimveehouders waarschuwen.

Wij van de Katholieke Vakbond voor Pluimvee strijden ook ten behoeve van uw tijdelijk personeel voor een rechtvaardige KAO (Kleinvee Arbeids Overeenkomst).

We komen eraan, ook in uw bedrijf!

Nogmaals, jullie zijn gewaarschuwd.

gravatar

Het spreekwoord zegt: in een lege kip kun je veel veren stoppen.

Wij steunen LTO-Nederland en zullen bidden voor de paashaas en Mohammed Rabbae natuurlijk. Ook Onno Hoes zal in onze gebeden voorkomen. Ook onze Koning krijgt tijdens de eredienst een speciale behandeling. Wij zullen hem dopen in kippenbloed.

Opstelten kan de pot op, samen met die Joris Demmink die zo graag Turkse kabouters pijpt.

En voor de Papagaai zullen wij ook bidden: dat zijn snavel gekraakt mag worden. Allah