Heerlijk genieten van authentieke E-nummers uit de streek

‘Wij serveren ambachtelijk sorbinezuur van Dirk Jan de Kaasboer’

Wie in Dordrecht een gerecht met kaas bestelt, zal het altijd op de menukaart zien staan: ambachtelijk sorbinezuur (E200) van Dirk Jan de Kaasboer. Bestelt u een broodje in Utrecht? Dan krijgt u ongetwijfeld authentiek kaliumbromaat (E924) van Pjotr. Streekgebonden E-nummers zijn overal in het land in trek.

Marketingdeskundige Herman Vogelaar kijkt niet op van de trend: “De consument wil eerlijke en pure producten, die er desondanks appetijtelijk uitzien en lang houdbaar zijn. Streekgebonden additieven spelen in op die behoefte. Het is natuurlijk ook heerlijk. Wie houdt er nu niet van een echt Limburgse kleurstof of een ouderwetse Friese smaakversterker?”

E-nummerteler Jan Bodegraaf uit Tiel maakt al enige tijd naam met zijn huisgemaakte zwaveldioxide (E220). “Het spul vliegt over de toonbank. E220 uit de bio-industrie is vaak bespoten met allerlei giftige stoffen. Ik kweek het gewoon zelf in mijn badkuip. Dat is veel veiliger. Echt een mooi Betuws product.”

Janne (29) zweert bij E-nummers uit de regio. “Het verschil proef je. Ik betaal graag wat meer als ik weet waar mijn emulgator vandaan komt. Zo’n boerenlecithine brengt me terug naar mijn jeugd. Voor mij gaat er niets boven de nostalgie van een onvervalst Geldropse E322. Genieten!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de E-nummers in Bossche bollen, E-162, E-188, E-322 en een snufje E-466 (in de chocola). Met drie bollen p.p.p.d. wordt de MAC-waarde weliswaar ruim overschreden, maar er zijn nog geen doden gerapporteerd, wél gevallen van zware obesitas.
Voor de liefhebbers van hartigheid: aan Russische ansjovis uit Tsjernobyl is U-235 (verrijkt uranium) toegevoegd en in ultra-gecentrifugeerde kaviaar uit Iran (merk Jihad) ook smakelijke U-238. Probeer ‘t es

Reageer
gravatar

En hoe weet ik dan dat het echt eerlijke E-nummers zijn en dat ik niet genept wordt? Staat er dan een keurmerk op? Alleen als het door de overheid goedgekeurd is geloof ik het.

Reageer
gravatar

Was jij niet juist iemand die iets alleen geloofde als ze juist door de overheid worden ontkend? Nee?

Want dan is ‘t heel eenvoudig:
als je wilt weten dat het goed is google je: #E-nummer# is goed voor
en als je wilt weten dat het slecht is google je: #E-nummer# is heel erg slecht en dodelijk vanwege

gravatar

Wanneer je het niet zo op dat E-nummergedoe hebt kun je beter je boodschappen bij de Aldi halen.

De Aldi is Duitse winkelketen waar alle producten volgens het ‘Reinheitsgebot’ is geproduceerd.

De Aldi is toppie!

Corrie.

Reageer
gravatar

Leuk allemaal, maar op dit moment is het een wildgroei met al die regionale E- nummers. Zo heeft niemand meer het overzicht. Ik pleit dus voor een controle en accreditatie zoals bij Franse wijnen: appelation des numereaux regionales controlees!

Reageer
gravatar

Eten jullie dat allemaal daar? Worden jullie dan niet voorgelicht dat het allemaal gifstoffen zijn? Als ik jullie was zou ik maar gauw aan een moestuin gaan beginnen. Ik zweer bij eigen tuinproducten.

Reageer
gravatar

En voor die zweren heeft uw apotheker vast nog wel e-nummer vrije trekzalf, dat beetje lood moet je dan maar voor lief nemen, of als je zwarte trekzalf krijgt aangesmeerd, zit lekker vol pure authentieke teer

gravatar

Ik had een eigen moestuin en een eigen geit. Nu heeft de geit de moestuin opgegeten en ik de geit, dus zo kan het niet langer.