Oom Theo uit felle kritiek op barbecuevaardigheden neef Rik

‘Hoezo zalm? We zijn hier toch niet in China?’

Oom Theo neemt in ongemeen harde bewoordingen afstand van de barbecuevaardigheden van zijn neef Rik (17). De ouders van neef Rik hebben een verrassingsbarbecue voor de verjaardag van hun zoon georganiseerd. Het valt oom Theo echter al snel op dat neef Rik van toeten noch blazen weet.

Rik is al even bezig met de voorbereiding als oom Theo naast hem komt staan. Het is Rik nog niet gelukt om de kolen goed heet te krijgen, maar met al zijn ervaring is oom Theo niet te beroerd om hem een duwtje in de goede richting te geven.

“Die briketten die werken zo niet hoor, dat kan je toch zo zien? Ze zeggen wel dat die vanzelf fikken maar vergeet het maar. Aanmaakblokjes? Wat ben jij voor een amateur? Nee geen spiritus, ben jij gek joh mafkees.” Het is neef Rik met veel moeite gelukt om de kolen op temperatuur te krijgen, wanneer oom Theo zijn oog laat vallen op een vreemdsoortige lap vis. “Is dit zalm? We zijn hier toch niet in China? Wat krijgen we nou? Waar zijn de worsten, de speklappen en de koteletjes? Niet te geloven zeg. Mijn hemel.”

Het geduld van oom Theo begint langzaam op te raken wanneer neef Rik zijn excuses probeert aan te bieden voor de aanwezige zalm. “Ik heb een zolder vol sorry’s, daar koop ik helemaal niks voor. Het is een wonder dat je ouders nog bij elkaar zijn als ze elke dag dat geklungel van jou moeten aanzien. Voor mij ben je dood.”

Oom Theo stelt zijn neefje gerust en neemt het heft in eigen handen: “Nou ja, laat mij dan maar. Tjongejongejonge.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op die manier sterven veel ISIS strijders. De benzine is voor niks maar houtskool moeten ze aankopen. Daardoor vliegt hun baard soms plots in de fik. Het enigste dat ze dan nog kunnen doen is er een brandblusser op leegspuiten.

Reageer
gravatar

Dank u vriendelijk Agent voor het aanbod uw luisterend oor uit te lenen, doch de mijne zijn momenteel aan het werk om enkele noten zich met elkaar te laten verenigen.

Mocht u er prijs op stellen eens naar het resultaat te luisteren, wil ik het e.e.a. wel aan u doen toekomen.

gravatar

het is inderdaad fikkie stoken en niet steken maar dat is geen typefout maar gewoon dom omdat de e en de o niet bepaald naast elkaar zitten op het toetsenbord

gravatar

Een lekker fikkie stoken is wel gezellig. Biertje bij maar geen kleine stukjes vlees gewoon een heel lekker speenvarken aan het spit.