Japanse wetenschappers: ‘Walvisvlees lekker en gezond’

Walvisvangst zorgt voor reuzenstap in onderzoek

Mensen die walvis eten zijn dolgelukkig en gezond. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tokio. De wetenschappers vergeleken twee groepen van duizend man, waarbij de ene groep een walvis per maand at en de andere groep drie walvissen.

Een mooie studie, maar de Japanners waken voor overhaaste conclusies: “We weten nog weinig van de langetermijneffecten. Zijn mensen na twintig jaar walvissen eten bijvoorbeeld nog steeds zo veel gezonder? Daar is nog heel veel extra onderzoek voor nodig, maar we doen wat we kunnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De nieuwste aanpak van Japanse walvis-vissers is het vergiftigen van een hele kolonie kleine bultruggen in Zuid Amerika; ongeveer 300 (hele families) zijn in Vuurland aan lager wal geraakt, klaar om gerookt te worden op Japanse industrieschepen. Oceanologen staan voor een raadsel, men vermoedt dat er door de Japanners strijdgassen zijn gebruikt die vroeger werden toegediend aan kamikazestrijders te land, ter zee en in de lucht.

Reageer
gravatar

Ach laat de mensen toch lekker hun buikje vol eten van die walvissen. Hoe meer mensen walvis eten, des te meer haring, makreel, kabeljouw en inktvis er in de zee blijft voor de mensen die geen walvis lusten.

Ik vind het overigens toch wel knap hoor 3 walvissen per maand. Na twee walvissen kun je normaal even geen walvis meer zien.

Reageer
gravatar

Uit een ander japans onderzoek blijkt dat door de walvisvangst de zeespiegel niet meer zal stijgen en hierdoor het broeikaseffect zal worden genihileerd.

Reageer
gravatar

Die Japanners weten wel wat lekker is.

Spartelverse bultrug, even door de gesnipperde uitjes halen, bij de staart pakken en zó naar binnen laten glijden. Plakje zuur erbij, kruikje saké ernaast, wie doet je wat?

Reageer
gravatar

Ze hebben zojuist rechts naast de foto een walvis gevangen. Doordat er zo’n grote massa in één keer uit het water is gehaald, gaat de zee een beetje schuin staan. Gaat vanzelf weer over.

gravatar

Met ketchup en met sweet chilisaus is walvisvlees heerlijk…. Maar wees eerlijk, wat smaakt niet lekker met ketchup of chili?