Op de website ‘Spot de gifwolk’ kan iedereen via drie webcams live meekijken naar de uitstoot van de fabrieken van Tata Steel in IJmuiden.

Op de website ‘Spot de gifwolk’ kan iedereen via drie webcams live meekijken naar de uitstoot van de fabrieken van Tata Steel in IJmuiden.
Voormalige boer Gert (63) is blij dat hij zich heeft laten uitkopen door de overheid. “Ik wilde toch stoppen en nu heb ik mooi een smak geld om verre reisjes te maken en te investeren.”
De overheid gaat vervuilende bedrijven beter beschermen tegen overlast veroorzakende omwonenden. Dat maken ze bekend als reactie op het nieuwe rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).
Het concern Tata Steel geeft een aantal handige tips aan consumenten waarmee zij hun eigen staal-footprint kunnen verkleinen. “Wij van Tata Steel, merken dat veel mensen zich zorgen maken om de uitstoot van onze fabrieken, maar we merken ook dat de vraag naar staal blijft toenemen. Dat is ergens natuurlijk een knap staaltje hypocrisie.
De Partij tegen de Burger is neergestreken in het emissiemekka van Nederland: Tata Steel. Hier wordt dag in, dag uit keihard gewerkt aan een authentiek streekproduct: kanker.
Longkanker zou volgens Tata Steel weer een geaccepteerd onderdeel van staalproductie moeten worden.
"Het zou echt fantastisch zijn als we hier samen de dertig mogen halen met zijn tweetjes. We zouden het ook zo mooi vinden als we onze kinderen toch zeker een jaar of drie kunnen zien opgroeien hier."
Evert (51) uit Wijk aan Zee kan zich enorm opwinden over mensen die het woord kanker onnodig gebruiken. Natuurlijk stoort hij zich ook aan grote bedrijven die kankerverwekkende stoffen in het grondwater lozen, maar onder de streep vindt hij dat toch iets minder kwalijk.
Bewoners van Wijk aan Zee hebben geëist dat een onafhankelijke, externe partij de uitstoot van Tata Steel meet, in plaats van Tata Steel zelf.
Na verschillende rapporten die de negatieve gezondheidseffecten van Tata Steel op omwonenden aantonen, overweegt de Tweede Kamer een eventuele sluiting.