Look Studio / Shutterstock & Pro Shots / Vincent de Vries

Look Studio / Shutterstock & Pro Shots / Vincent de Vries

Dolverliefde tieners in de buurt van Tata Steel hopen samen 30 te kunnen worden met elkaar

Is het een verhaal uit een romantisch boek of uit een film met Ryan Gosling waarvoor je de zakdoekjes in de aanslag moet houden? Nee, het is het waargebeurde, ontroerende verhaal van twee dolverliefde tieners uit de buurt van IJmuiden die elkaar de eeuwige liefde hebben verklaard. Wij spraken af met de tortelduifjes achter de met rookpluimen gevulde duinen net buiten Wijk aan Zee, aan de rand van de Tata Steel-fabriek. Een waar droomdecor.

‘We hopen hier samen dertig te kunnen worden’, zegt Mike (19), terwijl hij met glinsterende oogjes naar zijn vriendin kijkt. ‘Het zijn onzekere tijden, dus dan moet je soms doelen stellen, hoe onrealistisch die voor anderen ook kunnen overkomen. En daarnaast willen we genieten van de kleine dingen in het leven die ons hier op deze plek nog gegund zijn.’ Mike schrikt op doordat Emma opeens zijn hand loslaat.

‘Kijk! Dat rookpluimpje daar is net een mooi hartje’, zegt Emma (18), terwijl ze dromerig kijkend naar de lucht wijst. ’Als je goed kijkt naar de granieten zwarte stof in het wolkje zie je een ‘M’ met een pijltje naar een ‘E’. Hoe romantisch. Ik…’, begint ze, waarna ze stilvalt met tranen in haar ogen. ‘Sorry, dat komt door de fijnstof, dat zal nooit helemaal wennen. Wat ik wilde zeggen: het zou echt fantastisch zijn als we hier samen de dertig mogen halen met zijn tweetjes. We zouden het ook zo mooi vinden als we onze kinderen toch zeker een jaar of drie kunnen zien opgroeien hier. Ik kan me eigenlijk geen mooiere wens voor mijn oude dag voorstellen.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een triest verhaal zeg. Zijn ze zelf dan nog wel bij elkaar, met die leeftijd gaan ze naar de ene naar de andere partner. Ze laat de hand al los in het verhaal.

Reageer