365 Focus Photography / Shutterstock

365 Focus Photography / Shutterstock

Tata Steel waarschuwt: ‘Je kunt kanker krijgen van demonstreren op ons terrein’

Morgen staat een grote demonstratie gepland rond het terrein van Tata Steel. Greenpeace heeft vlak naast de fabrieken al een tentenkamp opgebouwd. De staalproducent waarschuwt de demonstranten: “Je kunt kanker krijgen van demonstreren op ons terrein.”

“We hebben een aantal extreem vervuilende installaties op ons complex waar je maar beter niet te dicht bij kunt demonstreren”, vertelt een woordvoerder van Tata Steel. “Cokesfabriek 1 bijvoorbeeld, maar ook cokesfabriek 2. Als je daar een hele dag naast gaat zitten met je bordjes, stijgt de kans op kanker en hart- en vaatzieken enorm.”

Om de gezondheid van de demonstranten te kunnen garanderen, stelt Tata Steel voor om op gepaste afstand te demonstreren. “In Castricum bijvoorbeeld. Of meer richting Haarlem. Ligt een beetje aan de stand van de wind. Demonstreren is belangrijk, maar let wel goed op jezelf. Onze fabriek is verantwoordelijk voor ongeveer 7 procent van de gehele Nederlandse uitstoot. Daar kun je maar beter flink uit de buurt demonstreren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die vieze kankerfabriek moet wel. Heel ‘t milieu gaat naar de klote. Laten we voortaan ons staal maar in Rusland of China kopen. Dan is het milieu gered.

Iemand nog ‘n miljarden voor een windmolen? Het gepeupel dokt wel.

Reageer
gravatar

Matthijs, prima verslag van een actuele gebeurtenis. Zo mag ik ze graag in De Speld lezen.

Een opmerking:
De bordjes zijn na korte tijd door roetaanslag niet meer leesbaar. De demonstranten kunnen natuurlijk de boodschap met sl*chts één natte vinger weer opschrijven, maar dat is onbegonnen werk. Zo komen ze niet toe aan demonstreren.

Reageer