PRO SHOTS / Zuma Press

PRO SHOTS / Zuma Press

Boeren strooien weliswaar met kanker, maar hebben tenminste het fatsoen er niet mee te schelden

Veel Nederlanders reageren mild op het bericht dat boeren de afgelopen dagen asbest in brand hebben gestoken bij hun protesten. Het algemene gevoel is dat de boeren weliswaar met kanker strooien, maar er gelukkig niet mee schelden.

"Dat is een kwestie van fatsoen", zegt Ineke de Waal op X. "Ik vind dat zo vreselijk, als jongeren met dat woord schelden. Dan heb je echt geen enkel respect voor mensen die aan die afschuwelijke ziekte lijden. Als de boeren dát zouden doen, dan verliezen ze meteen mijn steun. Maar het uitstorten van kankerverwekkende stoffen over politieagenten, daar kan ik mee leven. Je moet je ook een beetje kunnen verplaatsen in de wanhoop van die mensen."

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *