Shutterstock / pmvfoto

Shutterstock / pmvfoto

Tata Steel wil dat longkanker weer geaccepteerd wordt

Longkanker zou volgens Tata Steel weer een geaccepteerd onderdeel van staalproductie moeten worden. Dit laat directievoorzitter Hans van den Berg middels een persbericht weten. “Het is weliswaar vervelend, maar acceptabel gezien de grote voordelen die er voor het land tegenover staan.”

Van den Berg geeft toe dat Tata Steel af en toe een tikkeltje naïef is geweest met betrekking tot de uitstoot van kankerverwekkende stoffen, maar hij ziet deze nieuwe invalshoek ook als een kans. “Te lang hebben we enkel naar de negatieve effecten van longkanker gekeken, maar zodra we ons openstellen voor de positieve kanten is het veel makkelijker voor omwonenden om onze uitstoot te accepteren.”

Verschillende mensen uit de provincies Limburg en Drenthe laten weten de opvattingen van Van den Berg te steunen: “Die fabriek in IJmuiden kunnen we prima op volle toeren laten draaien, mits de omwonenden goed worden gecompenseerd voor de ziekenhuiskosten en de verloren levensjaren natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Hans van den Berg wat bent u hartstikke gestoord om zo’n uitspraak te doen. Hoe krijg je het verzonnen. Hoop dat je zelf longkanker krijgt. Kijken hoe je dan gecompenseerd wil worden. Wat een volslagen idioot.

Reageer