MyStockVideo / Shutterstock.com

Geen trombose bij omwonenden Tata Steel: productie kan onverminderd doorgaan

Goed nieuws voor de Tata Steel fabriek in IJmuiden. In een nieuw onderzoek door het RIVM onder buurtbewoners is er geen trombose vastgesteld, waardoor de productie onverminderd door kan blijven gaan.

“We waren voor de uitslag van het onderzoek vanochtend heel even bang dat de fabriek misschien wel op pauze gezet moest worden”, vertelt een opgeluchte woordvoerder van Tata Steel. “De slechte luchtkwaliteit door de hoge concentraties fijnstof zorgde blijkbaar voor hoofdpijn, misselijkheid, hartklachten, diabetes en longkanker bij omwonenden, maar gelukkig niet voor een verhoogd risico op trombose. We zijn daarom enorm blij met het besluit dat we alle machines weer vol gas mogen laten draaien.”

Een buurtbewoner reageert ook enthousiast: “Ons huis staat sinds de start van dit onderzoek al jaren zonder succes te koop, met deze uitslag zal er hopelijk eindelijk schot in de zaak komen. En zo niet, blijven we er nu toch gewoon lekker zelf wonen. Ook prima!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het aantal bloedplaatjes verminderde in 2020 in Velsen en omstreken niet. Het Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst (CLB) is verbaasd. Er werd een flinke vermindering van bloedplaatjes in Velsen verwacht.

De CLB heeft nog een ruime voorraad van de kettinkjes met blikken bloedplaatjes om de verwachte stijging op te vangen, maar ze is natuurlijk afhankelijk van haar leveranciers.

Reageer