Studio Speld

Studio Speld

10 mogelijke oorzaken van kanker in de buurt van Tata Steel

De GGD Kennemerland heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar kankergevallen in de regio rondom Tata Steel. Daar was ophef over ontstaan, maar volgens de onafhankelijke onderzoeker die de totstandkoming van het onderzoek heeft bestudeerd was daar niets mis mee en zijn de conclusies van het rapport gegrond. Op basis van dat onderzoek kunnen we dan ook vaststellen dat dit de 10 mogelijke oorzaken van kanker in de buurt van Tata Steel zijn.

  • roken (5%)
  • met iemand meeroken (1%)
  • Zonnen (4%)
  • schilderen (0,1%)
  • te weinig broccoli eten (0,2%)
  • microplastic uit plastic drinkflesjes (3%)
  • zittend werken (4%)
  • verwerkt vlees (2,7%)
  • alcoholgebruik (en -misbruik) (5%)
  • overig (75%)

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★
Ik ben het Mark eens, dus ik hoef de sterren niet te motiveren op drie dingetje na. Gebruik van verzadigd vet (15 %), teveel suiker (9 %) en niet zoutgebruik gematigd (13 %). Dus drie sterren in mindering.