Shutterstock / Zivko Trikic

Shutterstock / Zivko Trikic

Tata Steel wil geen externe partij uitstoot kankerverwekkende stoffen laten meten: ‘veel te gevaarlijk’

Bewoners van Wijk aan Zee hebben geëist dat een onafhankelijke, externe partij de uitstoot van Tata Steel meet, in plaats van Tata Steel zelf. Het staalbedrijf ziet niets in dat voorstel: “Dat is veel te gevaarlijk joh”, legt een woordvoerder van het bedrijf uit.

“Als zo’n onafhankelijke onderzoeker niet uitkijkt heeft ’ie zo kanker.” Het bedrijf voert nu de metingen zelf uit en levert die onderzoeksgegevens aan, en is niet van plan dat te veranderen. “Geloof ons nou maar, dat gevaarlijke rotklusje doen we veel liever zelf”, zegt de woordvoerder. “Verder niks om je zorgen over te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De bewoners van Wijk aan Zee kankeren minder dan de bewoners van Groningen. Als ze geholpen willen worden zal het klaagniveau flink omhoog moeten en dan nog blijft de vraag of er geluisterd wordt in Den Haag.

Reageer
gravatar

Probeer een chirurgisch mondkapje Uit ervaring weet ik dat zo’n mondkapje helpt. In ieder geval helpt het tegen corona en daarvan kun je ook doodgaan.

Reageer