Jan Kranendonk / shutterstock.com

Dada Steel bouwt staalfabriek en zegt dat het kunst is

Ophef in IJmuiden. Dada Steel heeft een gigantische hoogoven gebouwd en verklaart bij hoog en laag dat het kunst is. Omwonenden klagen dat hun gevoel voor esthetiek ernstig wordt aangetast door het kunstwerk.

Het werk ‘Et zut alors! Portrait d’une jeune femme grécque’ wordt gemengd ontvangen. Veel mensen snappen niet precies wat Dada Steel precies wil zeggen met de gigantische staalfabriek. “Een staalfabriek bouwen, dat kan mijn oom van 57 ook”, legt een man uit. “Als dit kunst is zie ik de toekomst van het avondland somber in”, zegt een vrouw. Omwonenden hadden eerder al geklaagd over de activiteiten van Dada Steel, waarna de firma reageerde door snorretjes te tekenen op ansichtkaarten.

Dada Steel wuift de kritiek weg. “Paaltje paaltje paaltje paaltje paaltje”, aldus bestuursvoorzitter Ben Hans van Derg. “links: glimmende slangen Oneindig. Wolk in wolk wolk op wolk naast wolken. STREEP SCHEL.groen in de verte”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enkele lullige schoorsteentjes kunst? Die is gek! Weet je wat echte kunst is? Over enkele jaren staat stad en land vol met windmolens die drie keer zo hoog zijn. Dat is pas kunst die iedereen uit zijn en haar kamerraam gratis voor niks kan bewonderen.

Reageer
gravatar

Lijkt op Tata.
Ik zag vandaag een vrachtwagen van dat vakantiepark Roompot waarvoor ik in de gevangenis zat.
Er stond een tekst op van ‘heart working people’. Dat hebben ze van mij gejat.
Ik heb daar overal als eerste post in de bus gedaan uit protest.

Reageer