Shutterstock / Anna Krivitskaya

Shutterstock / Anna Krivitskaya

Daan kocht voor 20 euro schilderij in kringloop dat een waarde blijkt te hebben van 3 euro

De 32-jarige Daan uit Hellevoetsluis had zaterdagochtend nog geen idee op wat voor vondst hij die dag zou stuiten. In een lokale kringloopwinkel kocht hij namelijk een schilderij voor 20 euro, dat uiteindelijk ruim 3 euro waard bleek te zijn.

“Een scenario dat ik niet zag aankomen”, vertelt Daan. “Ik ben net verhuisd en was op zoek naar iets leuks voor aan de muur in de keuken. Mijn oog viel al snel op een canvas van een taxi in Manhattan, met de letters AC in de hoek van het schilderij.” Eenmaal thuis bleef Bob nieuwsgierig. Vooral de letters kon hij maar moeilijk loslaten. Waren het initialen? Hoeveel is dit kunstwerk echt waard? Na enig speurwerk, en de hulp van een taxateur, kreeg hij zijn antwoord.

“Op het schilderij stond initieel Action, maar de laatste vier letters waren bijna helemaal weggevaagd”, legt Bob uit. Het schilderij heet Gele Taxi in New York en blijkt dus €3,25 waard te zijn. Ondanks deze ontwikkeling lijkt Daan niet van plan het exemplaar te verkopen. “Het is voor mij ook echt een schilderij met een verhaal geworden, dat is me meer waard dan drie euro. Eerder iets van vijf”, sluit hij af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *