Shutterstock / Martin Bergsma

Shutterstock / Martin Bergsma

Geen foto’s, geen interviews: wie is de geheimzinnige artist Johannes Vermeer?

Er zijn geen foto’s, geen interviews, geen mensen die hem persoonlijk kennen, en toch is iedereen in de ban van hem: Johannes Vermeer. Wie is deze geheimzinnige straatjes art kunstenaar?

“Vermeer liet zien dat straatjes art ook art is”, zegt Vermeer-groupie Taco Dibbits. “Sindsdien is de hype heel groot geworden.” Dibbits ziet Vermeer als een voorbeeld. “Hij heeft echt gewoon schijt, dat respecteer ik. Meisje? Parel, fuck it. Gezicht? Doe maar op Delft. Dat vind ik heel dik.”

Dat niemand weet wie Vermeer echt is, maakt zijn art voor Dibbits alleen maar beter. “Hij doet niet mee voor de fame, hij wil gewoon straatjes art maken. Alle fakes, alle Han van Meegerens van deze wereld, waren niets zonder deze guy. Vermeer is de goat. Ik heb ook een mok van hem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk niet dat Johannes Vermeer woorden als fuck-it, fame, groupie, art, fakes en guy gebruikte. Deze schilder was verstandig om goed Delfts te spreken. Bovendien was In de Gouden Eeuw van de rijken die zijn schilderijen konden betalen, was Engeland de grootste volksvijand.

Reageer