Shutterstock / Fotokon

Shutterstock / Fotokon

IJmuiden wordt zusterstad van Tsjernobyl

Burgemeester Frank Dales van IJmuiden vertelt verheugd dat zijn stad een nieuwe zusterstad heeft. “Uiteindelijk is het de Oekraïense stad Tsjernobyl geworden!”

Dales denkt dat IJmuiden veel van haar zusterstad kan leren. “Als je ziet hoe ze daar de balans tussen natuur en mens hebben hersteld, dat is heel inspirerend voor ons. De mens heeft daar pas op de plaats gemaakt, en als gevolg heeft de natuur de stad weer overgenomen. Heel mooi.

“Verder zijn de huren daar laag, het is niet te druk, en bijna geen criminaliteit. Met een beetje mazzel ziet IJmuiden er over 30 jaar ook zo uit. Dat is tenminste ons doel.”

De grote vraag is natuurlijk of IJmuiden na Tsjernobyl ook een grote HBO serie krijgt. “Ik mag er eigenlijk nog niks over zeggen, maar ik kan wel een tipje van de sluier oplichten: er wordt over gesproken!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoor het al: om de IJmond in de vaart der volkeren op te stoten gaan de installaties van Tata Steel vervangen worden dmoor een kerncentrale. Dan liggen straks de naargeestige dorpen IJmuiden, Wijk aan Zee en Beverwijk er weer stralend bij!

Reageer
gravatar

Ik ga op verzoek een spannende programmaserie maken over lotgevallen van noodlottige IJmuidenaren. Helaas dreigt Tata-staal mij een proces aan te doen wegens schending van hun goede naam in Velsen.

Ik begin daarom een geldinzameling om het proces te weerstaan. Stort dus voor mijn goede doel flink veel op mij bankrekening.

Reageer
gravatar

Ik meld mij aan als hoodrolspeelster. Geen enkele film kan immers niet zonder de aantrekkingskracht van beeldschone actrice als middelpunt.

Ik heb bovendien de nodige ervaring als rot actrice in rot films. Dat lijkt mij voldoende aanbeveling.

gravatar

★★★★★
Opvallend hoe de redactie van de De Speld zich in korte tijd heeft bekeerd tot goed Nederlands en fijne parodie, ironie en sarcasme.

De vijf sterren zijn dit keer niet alleen voor David Lever, maar voor de voltallige redactie.

Reageer
gravatar

Wat we eigenlijk nog nodig hebben is een mooie ontploffing!

Hebben wij een kerncentrale?
Petten? Is dat binnen bereik?

Nouja, de jongens van Hoogovens zijn toch ook handig met vuur enzo?

Reageer