Bron: Studio Speld

Tata Steel weigert verantwoordelijkheid te nemen voor kikkerregen in Wijk aan Zee

‘Die grafiet is van ons, maar die kikkers niet'

Een kikkerregen heeft de inwoners van Wijk aan Zee verrast vannacht. De doffe klappen van amfibielichamen tegen de ramen heeft veel mensen de hele nacht uit hun slaap gehouden. “Zal wel door Tata Steel komen”, zeggen veel bewoners.

Het staalbedrijf weigert echter verantwoordelijkheid te nemen voor de kikkerregen, vertelt een woordvoerder. “We hebben al verantwoordelijkheid genomen voor de grafietregen met grote hoeveelheden lood, mangaan en vanadium die over de omgeving van IJmuiden valt en zwarte drek op hun hoofden laat regenen. Maar die kikkers zijn absoluut niet van ons. Ik weet niet waar die vandaan komen.”

Bewoonster Karin (43) gelooft niet in de onschuld van het metaalbedrijf. “Van wie zouden ze anders zijn? Als mijn kind heeft buitengespeeld en ze wil wat eten, dan moet ze eerst haar handen wassen, want er zitten allemaal stukjes kikker op. Dat is toch geen doen? Wij zijn weer de dupe van zo’n bedrijf.”

Op vergelijkbare vergoedingen en regelingen als voor de grafietregen hoeft de omgeving volgens Tata Steel echter niet te rekenen. “We nemen de kosten voor het wassen van hun zwarte ramen al op ons en we weten nog niet precies met wat voor gezondheidsgevolgen we de omwonenden opzadelen, daar hebben we het al druk genoeg mee. Dan kunnen we ons niet ook nog eens bekommeren om kikkers die uit het niets uit de lucht komen vallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Tata” Is de bijnaam van Jamshetji Bindishakta, de oprichter van het concern. Tat = kikker in het Hindi. De trucs van Bindishakta zijn in India heel bekend. Het gaat bij hem altijd om de kikkers.
Niemand weet hoe hij het doet, maar hij flikt het altijd weer.

Reageer
gravatar

Dat is een beetje kort door de bocht, waarschijnlijk door een vertaalfoutje: Lost in Translation. Het gaat Tata niet primair om kikkers, maar natuurlijk om de knikkers. Captains of Industry malen niet om kikkers, tenzij bij een zakenlunch, het gaat hen allereerst om de knikkers en cold cash.

gravatar

Tata Steel heeft groot gelijk.

Die kikkers hadden daar niets te zoeken. Ze moeten hun plaats in de natuur kennen, en zich niet als een stel losgeslagen rare vogels gaan gedragen. 😠😠😠