MyStockVideo / Shutterstock

MyStockVideo / Shutterstock

Evert vindt onnodig gebruik van het woord kanker net iets erger dan Chroom-6 in het grondwater

Evert (51) uit Wijk aan Zee kan zich enorm opwinden over mensen die het woord kanker onnodig gebruiken. Natuurlijk stoort hij zich ook aan grote bedrijven die kankerverwekkende stoffen in het grondwater lozen, maar onder de streep vindt hij dat toch iets minder kwalijk. “Als je kankerverwekkende stoffen in het grondwater loost, betekent dat nog niet dat je iemand kanker toewenst.”

“Toen ik las dat ze Chroom-6 hebben aangetroffen rondom Tata Steel bekroop mij echt wel een naar gevoel”, vertelt Evert. “Maar het gevoel was alsnog een stuk minder naar dan het gevoel dat ik krijg als ik iemand ‘kankerzooi’ of zoiets hoor zeggen.”

De 51-jarige Hollander licht zijn mening verder toe: “De ecologische gevolgen van Chroom-6 in de natuur zijn vast niet mis en als het vervuilde water zich verspreidt komen de kankerverwekkende stoffen mogelijk op plekken waar kinderen spelen wat ook echt wel iets met me doet. Maar ik ken genoeg mensen die in de buurt van Tata Steel wonen en ik ken genoeg mensen met kanker. Onnodig gebruik van het woord kanker is echt wel een tandje erger dan onnodig gebruik van bijvoorbeeld het woord kut of het veroorzaken van kanker. Punt uit.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *