De wereld gaat kapot aan wakkere mensen

Poetin, Mugabe, Assad: allemaal wakker

Wie dit leest, is wakker. En daar gaat het mis, zegt waakdeskundige Tijs Vermolen. Volgens Vermolen heeft onze maatschappij een waakprobleem: “Al het wereldleed is zonder uitzondering aangericht door wakende personen. Poetin, Mugabe, Assad: de wereld gaat ten onder aan mensen die wakker zijn.”

Vermolen ziet het probleem ook terug in de criminaliteitscijfers: “Ik heb gisteren de dossiers van alle Nederlandse strafzaken uit 2014 gelezen. De daders hadden verschillende nationaliteiten, huidskleuren en leeftijden, maar één ding hadden ze bijna allemaal gemeen: ze waren klaarwakker. Dat mag je misschien niet zeggen, maar het is gewoon zo. Bovendien kosten wakende burgers de samenleving veel geld. Ze willen eten, zorg, onderwijs en infrastructuur. Slapende burgers hebben daarentegen alleen een bed nodig.”

Volgens de wetenschap moeten mensen minstens 16 uur per dag wakker zijn. Vermolen is het daar niet mee eens: “Het is een totaal achterhaald standpunt. Ik zeg altijd: waken is aangeleerd. Kijk maar naar leeuwen en baby’s. Pasgeboren mensen slapen 16 uur per dag, leeuwen tot wel 20 uur per dag. En wie is er uitgegroeid tot de koning van het dierenrijk? Precies, de leeuw. En baby’s zijn gewoon lief.”

Niet iedereen is het eens met de frontale aanval op wakkere mensen. Volgens slaapcoach Gerda Plokken kunnen ook slapende mensen voor overlast zorgen: “Denk aan slaapwandelaars of aan personen die snurken. Daarnaast kunnen mensen in hun dromen de meest verschrikkelijke dingen doen, zonder dat daar enige controle op is. We moeten slapende mensen niet heilig verklaren.”

Tijs Vermolen is niet onder de indruk van de kanttekeningen: “Ik hoor deze dingen al jaren, maar het opvallende is dat je die kritiek alleen maar hoort van mensen die zelf wakker zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit niet een nette manier van zeggen dat de wereld beter af zou zijn als iedereen dood ging?

Maar ik speel het spelletje mee, wie treffen jullie het liefst slapend aan?

Reageer
gravatar

Bij Auschwitz is het gras het groenst, en de bodem het vruchtbaarst. Wat wij in het Midden-Oosten en dergelijke nodig hebben is democratische verkiezingen onder George W. Bush, zodat het bloed wat sneller stroomt, over straat. Vooral nog wat cynisme van Nederlandse bodem daarbij kan ook wonderen doen, zodat we deelgenoot kunnen zijn van de vervloeking.

gravatar

Waakdeskundige Tijs Vermolen vergeet in het artikel Meneer Wilders van de PVV te noemen.

Hij waakt over ons en is de hoop voor Nederland dat alles weer normaal wordt.

De goede man is net als Pimmetje een ziener.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik moet toch meer aan een hondsdolle gebleekte chihuahua met giftig schuim op de bek denken 😉

gravatar

Beste Bøs,
Pimmetje was een mediageile aandachttrekker, een homofiele, door marrokaanse jongetjes geneukte relnicht die het nota bene voor elkaar kreeg op het Hilversumse mediapark vermoord te worden.
Zoals je ziet, een heleboel overeenkomsten met een zekere Wilders.

gravatar

Dat Dracula echt heeft bestaan
Kan men nu lezen in een boek
Het resultaat van onderzoek
Naar vampiergraaf en inhumaan
Doch zeer recent werd er beweerd
Hij leeft nog steeds. Zijn naam is Geert

gravatar

Als niemand zijn tijd nog zou steken
In een film die de islam zal wreken
Zou ‘t Wildersgevaar
Net als zijn bos haar
Geheel naar het niets toe verbleken

gravatar

Nounou, wat een pretenties, van die Weg Naar Rome.

Zo oud is-ie ook niet.
Onder het motto “hoe minder er gebeurt, hoe langer het lijkt” is de weg naar Meppel veel ouder.

gravatar

Alhier te stede is dat soort zaken ‘zo oud als de weg naar Kralingen’. Zo zie je maar: je hoeft niet altijd naar Italië voor ouwe meuk. Kralingen zit er ook vol mee.

gravatar

Dit soort berichtgeving is aan het (slapende) publiek van De Speld niet besteed en gaat volledig voorbij aan de doelgroep.

Als je de doelgroep wilt bereiken zal het bij de Telegraaf gepubliceerd moeten worden: De krant van wakker Nederland!

Reageer
gravatar

“Al het wereldleed is zonder uitzondering aangericht door wakende personen”, aldus bovenstaand artikel en de Telegraaf claimt de krant te zijn voor al deze kwaadwillenden in Nederland ? Zo’n krant wil je toch niet !

gravatar

De Telegraaf wordt een eerlijke krant, nu ik de hoofdredacteur ben geworden. Geen leugens meer, goed feitenonderzoek, duidelijke rectificatie bij onverhoopte vergissingen en geen propaganda meer voor wie dan ook. Dat beloof ik u !

gravatar

Tja, ondanks dat dit een werkelijk schitterend artikel is wat weer helemaal in de Speld traditie een helder llcht werpt op de hedendaagse werkelijkheid ontbreekt er één ding: de doorwrochte analyse van prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener). Terwijl eerder nog zijn prachtige analyses schitterden in dit E-zine: http://speld.nl/2015/08/25/paniek-op-de-beurs-gebaseerd-op-angst/ Geachte redactie, zet deze meesterlijke Bokhoven toch veel en veel vaker in!! Voorkom opzeggen!

Reageer
gravatar

Ik denk dat veel schade wordt aangericht door mensen die zich juist in de overgang situatie tussen slapen en waken bevinden. Slaapdronken zijn of dronken zijn is volgens mij de grootste veroorzaker.
Ik zelf denk dat het beter is om mensen in een vaste slaap situatie te houden een soort van definitieve coma.
Onze taken kunnen immers worden over genomen door mensachtige robots. De zogenaamde androids.

Reageer
gravatar

Hoezo nou weer Poetin, wat een typisch pro-westerse onzin weer van de Speld. Het was zoveel beter in het mooie Kiev toen de pro-westerse zionistische honden er nog niet de dienst uitmaakte, alleen mogelijk gemaakt door een illegale revolutie tegen een democratisch gekozen leider.

Jullie zijn geen haar beter dan Hitler, niet eens een snorhaar beter. Jullie moeten je allemaal schamen. Als ik ooit ook maar één van jullie speldmensjes in Kiev tegenkom dan doe ik je wat.

Groetjes uit…

Reageer
gravatar

Is dit een grap? Jullie hebben mijn reactie ingekort.. Er hoorde nog achteraan te komen: Groetjes uit het mooie Kiev (niet te verwarren met de vele pro-westerse wijken waarin schapen in hun luxe stallen staan te kijken naar westerse propoganda, die hen wordt gevoerd als zoete koek. Luxeprobleem ook, schapen voeren met zoete koek? Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat jullie de werkelijkheid al tijden uit het oog zijn verloren!)
Dat tussen haakjes hoorde er overigens niet bij, maargoed.

gravatar

De wijze is wakker slapend en slapend wakker. Dit gaat niet over lethargie. Fanatici zijn niet altijd wakker.
De slaap is niet hetzelfde als rust.
De slaap van de wijze wordt commercieel uitgebuit.
Zijn rust is onze graaizucht.
Het gaat niet over beleefdheid. Luisteren is geen gehoorzaamheid.
Wij zijn vervalst.

Als je slaapt ben je gewoonlijk in de astrale wereld die wordt uitgebuit door de commercie, het is een vorm van vampirisme. Zo ben je daar nooit veilig. De wijze begrijpt dat.

Reageer
gravatar

Sorry jongens, ik lag te slapen,dus vandaar mijn late reactie. Maar omdat er in Meppel weinig wakkere mensen zijn,gebeurt er ook niks en gaat er dus ook niks fout. Kom allen slaapwandelend naar Meppel!

Reageer