Shutterstock: Monkey Business Images

Shutterstock: Monkey Business Images

Luna mist per ongeluk haar opvoeding door telefoon

‘volgende keer beter’

Ai, balen: Luna is door haar smartphone haar hele opvoeding misgelopen. “Ben nu 17 jaar, bijna 18, en ik merk echt dat alles wat mijn ouders me hebben verteld compleet langs me heen is gegaan. Zat alleen maar te scrollen”, zegt Luna grommend.

“Zeker nu ik op het punt sta op kamers te gaan en te studeren had ik best wat ‘opvoeding’ kunnen gebruiken. Ik weet nu niet precies hoe een wc werkt, waar je kleding koopt, waarom je vriendelijk zou doen tegen mensen die je niet kent, en ga zo maar door. Op sommige dagen vergeet ik zelfs de namen van mijn ouders.”

Gelukkig zit er wel een groot voordeel aan Luna’s gemiste opvoeding: “Ik ken alle memes”, zegt ze.

Je telefoon brengt veel voordelen, maar kent ook nadelen. Zinloos scrollen bijvoorbeeld. Daarom brengt Odido een boek uit voor kinderen voor groep 6 t/m 8 om lezen te bevorderen en te stimuleren je telefoon af en toe weg te leggen. Geschreven door Marjon Hoffman, gesteund door de CPNB.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig ging het ook bij vlagen goed en op zulke momenten glunderde Leopold Gottfried, subiet op de schop met de hele dwarse santenkraam, dit onderdeel is nog niet om zeep geholpen. De commissie heeft daar toe een voorstel ingediend, een vriendelijke service dienst van Gunter is nimmer en nooit niet weg voor een ferme correctie slag. Eli zal rozen in ‘t dal kunnen maken van salie en wijting met kruiken zo groot als een voetbal, mijmerde hij, oh ging daar iemand weg van kantoor? Dan bel ik ze zo nog wel ff. Later in de avond vergat hij dit alsnog.

Reageer