Studio Speld

Studio Speld

5 nieuwe verantwoorde tradities die onze samenleving weer gaan verbinden

Veel oer-Hollandse tradities zoals wij ze kennen hebben de laatste jaren een vervelende bijsmaak gekregen omdat ze ofwel schadelijk zijn voor het klimaat, ofwel voor bepaalde groepen in onze samenleving. Wij willen onze samenleving weer iets geven om naar uit te kunnen kijken en bedachten vijf verantwoorde nieuwe tradities die onze samenleving weer gaan verbinden.

Uurwerkshow
Met Oud en Nieuw wil je flink uitpakken, maar dan wel zonder dat er slachtoffers vallen. Gelukkig is er vanaf dit jaar ieder jaar een spetterende uurwerkshow om het nieuwe jaar in te luiden. Geniet als toeschouwer van een ongekend door de gemeente georganiseerd spektakelstuk met soms wel honderd luidende uurwerken.

Carbidkeuren
Deze traditie vindt haar oorsprong in het oosten van het land, waar jaarlijks hele dorpen bij elkaar komen om ingezamelde oude melkbussen te keuren. De traditie is vooral onder jongeren zeer populair, hoogstwaarschijnlijk door de aantrekkingskracht van het glanzende metaal.

Gesloten Monumentendag
Eens per jaar kunnen mensen zich opgeven om in groepjes te gaan wandelen langs allerlei prachtige Nederlandse monumenten. Het mooie aan Gesloten Monumentendag is dat geen enkele bewoner van een monumentaal pand gestoord wordt door irritante ANWB-types die zonder hun voeten te vegen de deur bij je plat lopen.

Nieuwjaarssuppen
Het gevaar voor onderkoeling ligt op de loer op een koude dag als 1 januari. Zorg er dus voor dat je lekker droog blijft. Hup, die Unox-muts op en peddelen maar! Ook leuk om met de hele familie of vriendengroep te doen. En aansluitend een lekker kopje erwtensoep!

Glühsjoelen
Een nu al typisch Hollandse aangelegenheid. Warm je handen aan de gloeiend hete sjoelstenen die je over de plank schuift. Gezellig, maar ook lekker warm.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *