Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

Slechts een deel van samenleving spreekt van tweedeling samenleving

‘Gelukkig’

Uit een peiling onder de bevolking blijkt dat slechts een deel van de Nederlandse samenleving spreekt van een tweedeling in de samenleving. Onderzoekers noemen de uitkomst ‘een geruststelling’.

“Soms lijkt het alsof iedereen het met elkaar eens is dat er sprake is van een tweedeling in de samenleving”, zegt onderzoeker Bert Bokhoven. “Maar dat is dus helemaal niet zo. Het valt dus eigenlijk allemaal wel mee.”

Ook respondent Lianne Rosendorp is verrast door de uitkomst. “Ik vraag mij vooral af wie die mensen in vredesnaam zijn, die zeggen dat er een zogenaamde tweedeling is ontstaan. Ik ken ze niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik erger me behoorlijk aan die tweedelingsontkenners, want iedereen kan toch weten dat wij en de anderen steeds minder door één deur kunnen. Nou dan ?

Reageer
gravatar

★★

Een goed, maar voor de hand liggend ideetje.
De uitwerking stelt mij wat teleur. Lianne is geen respondent. Op welke vragenlijst zou ze antwoorden (responderen, red.)? Bert Bokhoven is een titelloze bemoeial. Bovendien spreek ik liever over een zeventiendeling, naar het aantal partijen in de Tweede Kamer.

Matthijs je kunt beter. Voor het idee en voor aanmoediging twee sterren.

Reageer