NOS

NOS

Radeloze Wilders vraagt zich af hoe grof hij moet worden voordat VVD en NSC ermee stoppen

Geert Wilders is ten einde raad. De PVV-leider moet er niet aan denken regeringsverantwoordelijkheid te nemen en hoopt al maanden dat VVD en NSC uit de formatie stappen. Inmiddels heeft hij geen idee meer hoe grof hij zich moet uiten om zijn collega-onderhandelaars zover te krijgen.

"Ik heb Dilan Yeşilgöz 'zuur' genoemd, Pieter Omtzigt een 'katholieke gluiperd' en nu Eric van der Burg een 'eng mannetje'. Je zou denken dat het genoeg zou moeten zijn", zucht Wilders vertwijfeld. "Zeker in combinatie met mijn smakeloze tweets over asielzoekers. Maar iedere ochtend zitten ze er gewoon weer bij de informateurs. Het is om gek van te worden. Ze moeten gewoon gaan leveren.

"Er kan nog steeds wel een tandje bij, denkt Wilders. "Maar weet u, ook mijn grenzen komen in zicht. Misschien kan ik die Aant Jelle Soepboer nog een burgerlijke haatbaard noemen, maar ik heb een aantal kwalificaties voor Christianne van der Wal in mijn hoofd die zelfs mij te ver gaan."

Volgens de PVV-voorman heeft het geen zin om zijn pijlen op BBB-leider Caroline van der Plas te richten: "Die vrouw loopt sinds de verkiezingen al mijn kont te likken. Ik heb nul komma nul respect voor haar. Schrijf dat maar op. Wedden dat ze oplepelt dat ze zoiets zelf niet zou zeggen maar dat ik over mijn eigen woorden ga? Nee, die route is echt kansloos."

Wilders hoopt dat er snel een einde komt aan zijn martelgang. "Ik ben het zat om de constructieve, milde Wilders uit te hangen. Ik wil gewoon weer de oppositie in en vrijuit kunnen zeggen wat ik wil. Waarom gaan VVD en NSC niet gewoon met Timmermans praten? Die gestoorde vetzak is toch een beschaafde, redelijke vent?"


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *