Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Wilders vraagt Hoogervorst-imitator of hij nog steeds beschikbaar is als premier

Geert Wilders heeft bij de imitator van oud-minister Hans Hoogervorst geïnformeerd of hij nog steeds beschikbaar is als minister-president. De PVV-leider is in de moeilijke zoektocht naar een premier bij de grapjas uitgekomen, omdat hij eerder expliciet heeft gezegd geïnteresseerd te zijn in het ambt.

“Weet u, er zijn niet zo veel mensen echt enthousiast over deze functie”, zegt Wilders. “Ronald Plasterk natuurlijk. En Henk Kamp belt me wel érg vaak om te zeggen dat hij het écht niet wil doen. Maar de meeste serieuze politici hebben er niet zo’n zin in om als een marionet van mij te functioneren. De man die zich voordeed als Hoogervorst heeft dat niet als bezwaar genoemd. Dat maakt hem een interessante kandidaat.”

Wilders heeft daarom de verslaggever van het Algemeen Dagblad gebeld die eerder in de imitatie van de oud-minister tuinde. “Ik heb haar ook meteen gevraagd of ze eventueel premier zou willen worden. Dat is nuttige informatie om achter de hand te hebben. Ze dacht echter dat ik iemand was die Geert Wilders nadeed. Alsof iemand dat geloofwaardig kan. De PVV-leider wilde niet zeggen of de imitator van Hoogervorst beschikbaar is voor het Torentje. In verschillende peilingen scoort de man al hoger dan Mona Keijzer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *