NOS

NOS

Het is bijna niet over zorg en onderwijs gegaan. Is dat de schuld van de asielzoekers?

Het gaat al jarenlang niet goed met zorg en onderwijs in Nederland. Toch zijn zorg en onderwijs in deze campagne nauwelijks een thema geweest. Is dat de schuld van de asielzoekers?

Als het gaat over de de vraag of er wel genoeg tijd en geld naar de creatieve ontwikkeling van kinderen gaat, hebben sommige politici het over ‘personeelstekort’ of een ‘leescrisis’. Dan kunnen wij alleen maar denken: heb je al eens naar de schuld van asielzoekers gekeken?

Het Nederlandse onderwijs is in internationale vergelijkingen al meer dan 20 jaar in vrije val. Het zou kunnen liggen aan de voortdurende hervormingen of omdat er niet genoeg geld voor beschikbaar is. In ieder geval hebben alle inwoners van Nederland, maar vooral de asielzoekers, het onderwijs de afgelopen decennia laten verwaarlozen.

De zorg is in Nederland nu al de grootste post op te begroting, en dat zal met de toenemende vergrijzing alleen maar meer worden. Puur financieel gezien zou het verstandig zijn om burgers te vragen een grotere bijlage te leveren, maar er zijn nu al veel mensen die hun eigen risico nauwelijks op kunnen brengen. Daar moet dus een fundamentele keuze worden gemaakt. En wij hebben nog geen enkele asielzoeker die keuze horen maken.

En ja, we zouden het met betrekking tot de zorg ook kunnen hebben over de onnodige bureaucratie, de slechte bereikbaarheid voor patiënten en de grote personeelstekorten, maar we kunnen ook gewoon denken: asielzoekers?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thierry, een gemiste kans tijdens onze campagne. Ten eerste hoeven de mensen geen asiel te zoeken. Ze kunnen makkelijk asiel krijgen in Forumland. Met nota bene gratis onderwijs.
En dan de zorg. Wij maken ons toch nergens zorgen over? Dat is juist een speerpunt van ons. Enfin, genoeg evaluatiestof voor onze drie mans fractie.
Kun je verder aan Vlad vragen of ik in de voorjaarsvakantie een weekje in zijn datsja mag zitten? Ik neem dan wel drie talenten mee uit onze Forumschool. Ik neem aan dat er ook een Russische versie van Mein Kampf staat. Dan kunnen die gasten tevens wat bijleren.
Groetjes, Gideon

Reageer