Shutterstock / Alexey Stiop

Shutterstock / Alexey Stiop

Rwanda roept asielcrisis uit

‘We kunnen het niet aan, moeten nu randen van de wet opzoeken’

De Rwandese president Paul Kagame heeft een asielcrisis uitgeroepen uit angst voor de toestroom van Britse asielzoekers. De opvangcentra kunnen het waarschijnlijk niet aan. Kagame: “We zijn genoodzaakt de randen van de wet op te zoeken.”

Door het officieel als crisis te bestempelen kan de overheid volgens de wet makkelijker en een asielstop invoeren. Die stop zou dan van tijdelijke aard zijn en geeft de regering de mogelijkheid meer structurele maatregelen te nemen zoals het verdrag met Verenigd Koninkrijk ontbinden. Kagame: “Het gaat om een maximale inzet om te voorkomen dat de woningmarkt, zorg en onderwijs het niet meer aan kunnen.”

“We zijn kleiner dan Nederland, bijna net zo dichtbevolkt”, zegt Kagame. “Waarom de fuck zou je hier nog extra mensen uit het Westen heen sturen? Nou goed, de hoeveelheid stikstof in de natuur hier is wel dik in orde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *