Shutterstock / Lordn

Shutterstock / Lordn

Slechte kinderopvang bereidt kinderen voor op slechte ouderenopvang

Volgens Karien van Gennip wordt er wel erg negatief gesproken over de slechte kwaliteit van de kinderopvang in Nederland. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat we onze peuters juist goed voorbereiden op de toekomst, in het bijzonder de slechte ouderenopvang die ze later zullen krijgen.

Van Gennip krijgt bijval van de minister van Langdurige Zorg en Sport. Onder andere de lange wachtrijen en het schrijnende personeelstekort binnen de kinderopvang moeten volgens Conny Helder zorgen voor een goede voorbereiding op de oude dag. Helder: “Als we kinderen op zulke jonge leeftijd al leren dat hun vieze luier dezelfde dag nog wordt verschoond, zouden we ze een verkeerd verwachtingspatroon aanmeten, waardoor ze later ongelofelijk veel leed kunnen ervaren als ze compleet worden genegeerd.”

Volgens minister Van Gennip mogen we in Nederland best trots zijn op de manier waarop onze kinderen al in zo’n vroeg stadium worden klaargestoomd voor hun oude dag. “Natuurlijk, het is nooit mogelijk om kinderen helemáál voor te bereiden op de erbarmelijke omstandigheden in de ouderenzorg, maar we kunnen ze wel vast op gang helpen en kennis laten maken met een tekort aan begeleiding en gebrekkige kwaliteit in die begeleiding.”

Van Gennip heeft zelfs concrete plannen voor de kinderopvang zodat het meer in lijn zal zijn met de ouderenzorg: “We willen bijvoorbeeld al kleine hokjes gaan inrichten op de opvang, waar ze vast kunnen wennen aan extreme eenzaamheid. Daarbij zijn er plannen om kinderopvang niet gratis te maken, maar juist duurder, zodat niet alleen de kinderen zelf, maar ook hun omgeving alvast in aanraking komt met ontzettend dure zorg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met de besparing van de fiscus op kinderopvang in de periode voor 2004 tot 2019 is er genoeg geld om die opvang geheel gratis te magen. Ja toch.

Reageer