Shutterstock / Sk Hasan Ali

Shutterstock / Sk Hasan Ali

Vooruitstrevend: kinderen in Bangladesh krijgen betaald als ze naar de kinderopvang gaan

Moet kinderopvang gratis worden? In Nederland voeren we er eindeloze discussies over, maar in Bangladesh hebben ze er een oplossing voor gevonden. Daar krijgen kinderen zelfs betaald wanneer ze de hele dag op de opvang zitten.

“In Bangladesh is het al jaren normaal dat ik mijn kinderen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat weg kan brengen,” vertelt een Bengalese moeder. “Ze zijn zelfs wel 13 tot 14 uur per dag welkom. Ideaal, want zo kunnen mijn man en ik ook onze carrière opbouwen.”

Op de opvang worden kinderen vermaakt met knutselwerk, maar leren ze ook waardevolle skills zoals naaien of moestuinieren op een rijstveld. Hun knutselwerkjes worden vaak verkocht in leuke winkeltjes in Europa. Voor dit alles zijn de ouders geen cent kwijt. Zo kan het dus ook.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar al te vaak wordt bij dit soort berichten niet vermeld dat de kinderen ook voorzien worden van eten en drinken. Daarvoor kunnen ze bonnen kopen van het zakgeld dat ze daags tevoren hebben verdiend.

Reageer