Shutterstock/Cristi Croitoru

Shutterstock/Cristi Croitoru

Nice: KLM lost staatslening af doordat het elke vlucht badkuipen kerosine per persoon verbrandt

Eindelijk eens een keertje goed nieuws: luchtvaartmaatschappij KLM is begonnen met het aflossen van de staatssteun die het kreeg voor corona doordat het opnieuw badkuipen vol kerosine per persoon per vlucht aan het verbranden is. “Tijdens de pandemie konden we veel minder kerosine verbranden”, zegt een woordvoerder van het bedrijf, “waardoor we dus ook geen centjes binnen kregen. Maar dat is nu gelukkig helemaal anders.”

Van de ongeveer 1 miljard euro steun die het bedrijf van de Nederlandse overheid kreeg is nu 311 miljoen euro terugbetaald. “Op een langeafstandsvlucht gaan er vier badkuipen kerosine per persoon doorheen”, legt de woordvoerder uit. “Iets wat we nu alleen maar kunnen doen omdat de belastingbetaler ons door dik en dun gesteund heeft. We betalen ook nog steeds geen accijns op brandstof voor internationale vluchten, dus, vanuit de grond van ons hart: bedankt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Meneer Matters, volgens mijn bescheiden mening bedoelde u het net andersom.
Overigens is alleen in een peperdure zakenklasse standaard een badkamer aanwezig. Dat kunt u waarschijnlijk niet betalen.

gravatar

Zolang je er niet bij rookt is er niks aan de hand hoor. En na een kerosinebad ga ik gewoon verder met de cocaïneproductie. Dus echt verspillen is het ook weer niet…

gravatar

Daar heb je die zure sliert Jan van Tienen weer met z’n moralistische gezeik. Ga lekker gemberwortels kauwen in je Drentse plaggenhut Jan. Dan vlieg ik lekker de wereld over en dan compenseer jij mij.

• Reageer
gravatar

In alle pret- en vakantieparken moet men flink wat betalen om binnen te mogen. Maar de toegang tot Schiphol (Amsterdam Airport – red.) is gratis voor niets. Dat geldt mijns inziens ook voor de overstappers (80 %) al komen ze Schiphol niet via de voordeur binnen.

Hier moet de regering eindelijk iets aandoen.

• Reageer