Shutterstock / DarSzach

Shutterstock / DarSzach

Skiërs: klimaatverandering is de schuld van snowboarders

Skiërs weten het zeker: klimaatverandering is de schuld van snowboarders. Dat maken ze veelvuldig bekend in hun immer geliefde, maar lijdende, skigebieden.

“Kijk nou toch”, mompelt de verbitterde skiër Jelle vanuit de skilift. “Al die groene stukken piste, nauwelijks meer lekkere plekken om off piste te gaan, allemaal door die kútsnowboarders.” Jelle merkt ieder jaar weer dat hij voor een prettige wintersport met familie, en drie weken later met vrienden, steeds hogere gebieden moet opzoeken dankzij snowboarders.

Op verschillende fora weten ze het dan ook zeker: het was allemaal nooit zover gekomen zonder snowboarders. “We ergeren ons al decennialang aan het gedrag van die klapharken op de piste”, is er te lezen. “Maar dat ze jaren later het hele klimaat zouden verneuken hadden we niet zien aankomen.” Desalniettemin vinden skiërs door heel Europa het wel “erg typerend”.

Klimaatverandering of niet: jij blijft skiën! Maar hoe lang houd jij het vol? Speel onze game en kom erachter.
Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *