Shutterstock: VanderWolf Images

Shutterstock: VanderWolf Images

Pensioenfonds blijft in fossiele industrie beleggen: ‘het gaat wel om je toekomst’

De grote pensioenfondsen blijven voorlopig in de fossiele industrie beleggen. De fondsen laten weten de kritiek vanuit klimaatorganisaties te begrijpen, maar vinden dat je ook op de lange termijn moet kijken. “Het gaat hier wel om je toekomst.”

“We investeren niet zomaar in olie en gas, we doen dit voor jullie toekomst”, zegt een woordvoerder van pensioenfonds ABP. “De toekomst is al zo onzeker, met alle crises die er nu spelen, dus dankzij onze beleggingen willen we er voor zorgen dat jullie na 2050 in ieder geval nog geld hebben.”

“Het gaat niet alleen om je eigen toekomst, ook om die van kinderen en kleinkinderen”, benadrukt de woordvoerder.  “Als jij er straks niet bent is het fijn dat je vermogen hebt opgebouwd dat je kan nalaten aan de volgende generaties. Dan kun je wel zeggen ‘we willen nú alles groen hebben’ maar wij vinden het als pensioenfondsen onze taak om ook op de héle lange termijn te denken. Daar hebben sommige mensen nog wel eens moeite mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *