NOS

NOS

Media verdedigen ontelbare interviews met antivaxxers: ‘Click en wederclick is heel belangrijk’

Overal op internet duiken ze op: interviews met antivaxxers over hun beweegredenen. “Nu weten we het wel”, zou je misschien zeggen. Bovendien kun je je afvragen of een fanatieke minderheid die zich op onjuiste informatie baseert een podium zou moeten krijgen. De betreffende media verdedigen zich echter met een beroep op het journalistieke principe van click en wederclick.

“Wij vinden het belangrijk om ook op dit geluid te laten klikken, het liefst zo vaak mogelijk”, zegt hoofdredacteur Rennie Rijpma van het Algemeen Dagblad. “Als kwaliteitskrant willen wij beide kanten van het verhaal belichten: de kant die mensen de wetenschappelijke waarheid laat zien en de kant waar mensen gretig op klikken.”

“Het is onze journalistieke plicht om aan waarheidsvinding te doen”, stelt hoofdredacteur Paul Jansen van de Telegraaf. “Deze mensen gebruiken het woord ‘waarheid’ heel erg vaak. Dat wekt dus logischerwijs onze interesse. Als vervolgens blijkt dat heel veel mensen op het artikel klikken, dan zegt mijn instinct als journalist: ik heb hier iets te pakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De wappies en de prikkies, gelukkig geen duizend heuvels hier als bij de hutsis en de tutus want het klinkt of ze elkaar rauw lusten die Westerse kannibalen.

Reageer