NPO Start

NPO Start

Medewerkers Op1 moesten via de krant vernemen dat ze een journalistiek programma maakten

Het was voor veel redactieleden van Op1 een onaangename verrassing: woensdag lazen ze in het Algemeen Dagblad ineens dat ze al vier jaar een journalistiek programma aan het maken zijn.

“Dit hadden ze ons wel even mogen vertellen”, zegt redacteur Liza (29). “Het is echt schandalig dat we via de media moesten vernemen dat we blijkbaar aan waarheidsvinding doen, terwijl ons altijd gezegd is dat we gewoon Twitter-relletjes moesten navertellen. Was even binnengelopen, had even gebeld. Dit vind ik gewoon achterbaks.”

Ook redacteur Maarten (43) viel het bericht rauw op zijn dak. “Al die jaren denk je dat je gewoon een soort ophef-tv aan het maken bent. Je nodigt Maurice de Hond uit, en die zet je dan tegenover iemand die er wél verstand van heeft. En dan lees ik woensdag ineens dat dit blijkbaar een journalistieke talkshow was. Als ik dat had geweten, was ik er waarschijnlijk allang uitgestapt.”

Presentatrice Fidan Ekiz wilde alleen kwijt dat ze veel vragen heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *