Shutterstock - GaudiLab

Jorrit heeft nog -2 apps op zijn MacBook staan, maar wel eindelijk genoeg ruimte voor de nieuwe MacOS-update

Het was een helse klus voor Jorrit, zijn MacBook dusdanig opschonen dat hij genoeg ruimte heeft voor de installatie van een nieuwe update van zijn MacOS-besturingssysteem. Hij heeft momenteel -2 apps op zijn laptop staan, maar de installatie kan beginnen.

“Ik had 134 gigabyte aan ruimte nodig voor die nieuwe update”, legt Jorrit uit. “Maar ik heb maar 128 gigabyte opslagruimte op mijn MacBook. Dus ik moest een beetje creatief zijn. Uiteindelijk heb ik alles eraf gegooid en toen nog twee apps verwijderd. Daarmee was ik er bijna, maar kreeg toen de melding dat ik de foto’s van mijn laatste vakantie met mijn inmiddels overleden ouders moest verwijderen. Ik probeerde nog wat met mijn masterscriptie, het word-dagboek dat ik sinds mijn veertiende bijhoud, maar nee – het moesten deze foto’s zijn. Even dacht ik ze nog op een externe schijf te kunnen zetten maar die past niet in mijn MacBook. Toen gaf hij een melding dat ik het in iCloud kon zetten, maar halverwege dat proces bleek ik ook daar te weinig opslagruimte te hebben. Toen heb ik pap en mam toch maar sorry gezegd en de boel weggegooid.”

Jorrit zucht even. “Ja, toch zonde. Maar het was het waard hoor, mijn bureaublad heeft nu allemaal kekke kleurtjes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *