Kort Nieuws

NSA schiet OM te hulp

'Welk gesprek tussen Teeven en Van Rey wil je hebben?'

Deel op FacebookReactiesTweetReacties67 EmailenPrinten
teeven3

Door • donderdag 28 november 2013

De verdwenen telefoontap van het gesprek tussen Teeven en de van corruptie verdachte Van Rey is alsnog opgedoken. Toen de Amerikaanse inlichtingendienst NSA van de storing hoorde, is zij het Openbaar Ministerie te hulp geschoten. “Omdat wij niet precies wisten om welk gesprek het precies ging, hebben ze alle 221 gesprekken tussen Teeven en van Rey maar opgestuurd”, aldus een opgeluchte perschef van het OM. “Ik heb direct een kopietje gemaakt, want met een stroomstoring kun je zomaar alles kwijt zijn.”

67 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Rutte inderdaad, geen Rutten stelletje pimpo’s

  (0)
  • #1

   Het betreft hier waarschijnlijk Rutten Schoenen.

   (0)
  • #1

   Edwin Rutten a.k.a. Ome Willem.

   (0)
  • #1

   Of Gwendolyn Rutten…. de voorzitster van Open VLD, de Vlaamse zusterpartij van de VVD. Met Fred Rutten, de voormalige trainer van PSV en Vitesse, daarentegen heeft Teeven niet zo veel gemeen.

   (0)
  • #1

   Zeg Henk,

   Effe dimmen ja.

   Deze lijst is niet van de schrijver zelf afkomstig, maar van de NSA. Die lui weten nauwelijks waar Nederland ligt, laat staan dat ze weten dat Rutten Rutte heet.

   Ik vind het schandalig dat de redactie de authentieke lijst heeft aangepast om onnadenkende lezers ter wille te zijn. Daarom wil ik herstel van de fout die geen fout was.

   De heer Steeds
   Volgens de NSA: De Heere steeds

   (0)
  • #1

   Och jeetje (met één t),

   Foutje

   Ik bedoel niet alleen Henk, maar ook Piet, Frederik en vooral de “pimpo” Casper.

   (0)
  • #1

   Wilt u de Demmink files verwijderen? Daar bent u toch zo goed in? Dankuwel.

   (0)
  • #1

   Het betreft hier Fred Rutten, oud-trainer van Vitesse en FC Twente, maar die bleek door geen enkele NSA medewerker, zelfs de Nederlandse niet, te verstaan.

   (0)
 2. #2

  vraag mijn mening ook even op svp

  (0)
  • #2

   Wat is uw mening

   (0)
  • #2

   Als ik een meniong wil kijk ik wel even achter de betaalmuur.

   (0)
 3. #3

  Belt Teeven op kosten van de belastingbetaler met zijn moeder en tandarts?

  (0)
 4. #4

  Gesprek met Demmink zou ook wel opengegooid mogen worden van mij!

  (0)
  • #4

   Absoluut, ik vraag me al jaren af hoe Teeven zo snel kon klimmen op de Binnenhof ladder. De man heeft geen enkele aangeboren of verworven beschaving. Meestal gaat dat om het spelletje: ” Ik weet dat jij weet en ik zeg nog niks maar ik wil wel wat in ruil daarvoor….”, hoe heet dat ook alweer?

   (0)
 5. #5

  Ook afgedankt oud-trainer van PSV: Fred Rutten zou in de run zijn geweest om Roermonds´ grootste te worden. Wie had dat gedacht?! Bedankt speld voor deze schokkende openbaring.

  (0)
 6. #6

  Ik dacht ook eerst aan Rutte, maar volgens mij is de Speld scherper dan we denken en gaat het hier om het Verprutste Fotorolletje met beelden van de genocide bij Sebrenica, ook al zo’n jammere technische error; fotorolletje geschoten door Dutchbatter tweede luitenant J.H.A. Rutten, en daarna op *hoogst* ongelukkige wijze verprutst (na een nacht in het bezit van zijn superior van de militiaire inlichtingendienst te zijn geweest).

  Zie https://www.google.nl/search?q=rutten+fotorolletje

  en bijvoorbeeld:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/611553/2002/12/06/Srebrenica-fotorol-mogelijk-eerder-vernietigd.dhtml

  (0)
  • #6

   Ah dus niet, want ‘Rutten’ is dus zojuist veranderd in ‘Rutte’. Ik zocht er teveel achter. OF ZE WILLEN DAT IK DAT GELOOF!

   (0)
 7. #7

  Rutte fout spellen = grap, want de Speld. Nu weer turf steken, en snel een beetje.

  (0)
 8. #8

  Enge gesprekken voert Teeven. Ien Dales is toch al jaren dood?

  (0)
 9. #9

  Jah demmink lijkt me ook leuk om te beluisteren..

  (0)
  • #9

   Brie (m/v),

   Een zekere Nick Schut had het er onder #4 ook al over.

   Als jij en Nick gesprekken met de gepensioneerde hoofdambtenaar Demmink interessant vinden, moeten bijvoorbeeld telefonades met de echte moordenaar van Kennedy, met echte opdrachtgever van de vernietiging van de Twintowers, met de echte moordenaar van Marianne Vaatstra en met de echte persoon die achter elk complot in de wereld zit, voor jullie nog veel interessanter zijn.

   (0)
  • #9

   Er zit een leeftijdsslot op pornografisch materiaal, dus eerst inloggen graag.

   (0)
 10. #10

  We zitten nu langzamerhand wel in 2013

  (0)
  • #10

   Geachte Flipsen s.s.t.t. (m/v),

   Het jaartal is juist, maar de datum niet. Ik weet zeker dat we vorig jaar opdracht hebben gekregen om op 20 september enige tijd de elektriciteit uit te laten vallen in werkkamer van de heer Teeven. Ik weet nog goed, dat toen ook nadrukkelijk werd gevraagd om de telefoon ongehinderd te laten.

   (0)
  • #10

   Flipsen,

   Het was toch echt waar in 2012, op 20 september. Dat hangt mij nog bij.

   Die dag werd de persoonlijke secretaresse van de heer Teeven er “toevallig” op uitgestuurd om hier een menuutje van hamburger met frietjes en waterige cola te halen. Ze zei nog dat de stroom was uitgevallen. Dat weet ik nog goed, want ze komt daarvoor anders nooit hier bij McDonald’s in Den Bosch.

   (0)
  • #10

   Het MOET wel de 20ste september 2012 geweest zijn, want volgens zijn advocate is het gemis aan het licht gekomen door het uitzonderlijk goede geheugen van Jos zélf (Volkskrant 28/11).

   Dat wordt natuurlijk nog grappig als het wat spannend en vervelend voor Jos uitpakt en die zich dan wil redden met een “dat weet ik niet meer, kan ik mij niet herinneren”.

   (0)
 11. #11

  Gelukkig hebben we de tapes nog…

  (0)
  • #11

   Bant,

   Wat wil je daarmee doen. Monden die voorbij praten, dicht plakken?

   (0)
 12. #12

  McAfee tested this page and blocked content from potentially dangerous or suspicious sites………LOL

  (0)
 13. #13

  Begrijp ik goed dat de NSA mac gebruikt voor spionagepraktijken? Werkt dat integraal samen met afluisterbare iphones?

  (0)
 14. #14

  Dit bericht is onjuist: door een stroomstoring heeft het contact tussen de NSA en het OM nooit kunnen plaatsvinden. En dat zeg ik niet om mijn vriend Fred een hand boven het hoofd te houden. Fred is net zo min corrupt als dat ik dat ben.

  (0)
  • #14

   Beste meneer Opstelten,

   Kan het zijn dat in uw stukje tussen de woorden “min” en “corrupt,
   nog het woord “en” had moeten staan??

   (Just asking)…..

   (0)
 15. #15

  Daar zit die advocate van Van Rey natuurlijk achter. Die heeft een belletje naar de NSA gedaan. Kijken hoe Opstelten zich hier nu weer uit bralt.

  (0)
  • #15

   Oh, te laat gezien, maar zie mijn antwoord bij #10, Trendvolger.

   Opstelten meent dat het regelmatig voorkomt; maar de sul weet natuurlijk niets van IT en loggings … gnagna.

   Kamervragen natuurlijk: Voorzitter, hierbij een vraag gericht aan de Minister van Justitie: als stroomstoringen met enige regelmaat voorkomen, wat blijkens het antwoord van de Minister het geval is, hoe kan de Minister dan de juiste en eerlijke procesgang garanderen als in deze procesgang de door telefoontaps verkregen informatie cruciaal blijkt te zijn?

   (0)
 16. #16

  Teeven is een crimineel. Criminelen moeten een keer een bezoekje brengen bij Teeven en een goed gesprek met hem voeren over zijn criminele eigenbelang manier van werken.

  (0)
 17. #17

  Luisteren maar:
  T: Teeven
  R: Hallo Fred, met Jos uit Roermond. Hoe was het kistje limburgse kaas, man?
  T: Jos! Hahaha. Ik heb ‘m geopend achtergelaten onder de tafel van Pechtold. Het is niemand opgevallen. Hahahaha! Maar zeg op, waar bel je voor?
  R: Ik ben bezorgd. Hoor ik het nu goed dat Sharon Dijksma bij ons burgemeesterskandidaat is? Manman, het kan toch nie waar zijn.
  T: Ehm, je weet dat ik daar niets over mag zeggen. Ik ga daar niet over.
  R: (…)
  T: Echt? Dat studentje Dijksma? Gerucht uit jouw netwerk? Zal wel iets van waar zijn – ik ga het in elk geval na, maar ik bel je er niet over, Jos. Dat kan ik niet doen.
  R: Snap ik, en bel ik ook niet over. Ik wilde eigenlijk vooral je even bijpraten over
  Bliepbliepbliepbliepbliepbliep

  (stroomstoring)

  (0)
  • #17

   In dat pakje uit Herte bij Roermond zat beslist geen Limburgse kaas anders had ik het wel geroken. Het zal wel geld zijn geweest, want dat stinkt niet.

   (0)
  • #17

   Wat ik heb ik jou nou gezegd, Dodo?

   Nou moet je nog eens goed naar mij luisteren, snotaap:
   Jouw reukvermogen was in die tijd uitgevallen.

   Lieg dus niet meer over het Limburgse pakje voor mijn goede vriend… hoe heet ie ook alweer… uh… o ja, Freddie, anders dan zeg ik het tegen Sinterklaas.

   (0)
  • #17

   De naam van mijn werkgever is in mijn bericht plotseling veranderd! Is het licht uitgevallen bij de redactie? Zit daar een geheime dienst achter of gewoon minister Rutte(n) weer met een plagerijtje.

   Hahaha, niet leuk!

   (0)
 18. #18

  “Toen de Amerikaanse inlichtingendienst NSA van de storing hoorde, is zij het Openbaar Ministerie te hulp geschoten.” Waarom in godesnaam “zij”?

  (0)
 19. #19

  Schitterend, zonder meer schitterend.

  (0)
 20. #20

  Dus het waren toch Fred Teeven en Jos van Rey die ik gisteravond zag in de herhaling van de docu over de moord op Kennedy. Op beelden (zonder geluid, de microfoon zal zijn uitgevallen) is duidelijk te zien dat een 5-jarige Teeven Jack Ruby een revolver geeft in de kelder van het hoofdkwartier van de politie van Dales. Feit dat zowel Jim Garrison in het echt als Oliver Stone in de film JFK over het hoofd hebben gezien

  (0)
 21. #21

  Ik kwam net de kamer van Fred binnen toen hij aan het bellen was met die weggestuurde wethouder uit Roermond. Ik weet niet wat ze besproken hebben, want op dat moment viel mijn gehoorapparaat uit.

  (0)
  • #21

   advertorial

   Als de slechtste premier ooit, Mark Rutte(n), met het volk praat, valt zijn hoorapparaat altijd ‘toevallig’ uit.

   Beter Horen wil hem graag helpen met betere batterijen die ze altijd op voorraad hebben!

   (0)
 22. #22

  Waar ik nog niets over heb gehoord, maar wel opvallend moet zijn, is dat ze in Limburg inmiddels ook elektriciteit hebben. Anders kon er van uitvallen van de stroom in Roermond immers geen sprake zijn.

  (0)
 23. #23

  Is er tijdens de affaire niemand van bil gegaan toen de stroom uitviel, zoals dat bij plotselinge duisternis hoort, zodat ik hier mijn intelligente opmerkingen had kunnen debiteren?

  (0)
  • #23

   Beste oom,

   De gebeurtenissen die u had willen lezen, staan achter een betaalmuur. Meer hierover in de Volkskrant.

   Achter zo’n betaalmuur worden de berichten letterlijk gedebiteerd. Dus dat gaat u met uw aangeboren nieuwsgeilheid geld kosten

   (0)
 24. #24

  Tsja, dat kopietje staat nu op een USB-stick en ligt waarschijnlijk op straat of in een taxi. Volgende week alle gesprekken in de krant!

  (0)
 25. #25

  Hallo gekkies bij De Speld,

  Mijn pappie zei, dat bij mijn lieve oma het licht was uitgegaan. Ze hebben haar daarom in een kist onder de grond gestopt. Nu ziet ze dus nooit niks meer.

  De familie had toch ook wat geld bij elkaar kunnen leggen om de openstaande elektriciteitsrekening te betalen.

  Nou dan hoepel ik maar weer eens op,
  Paulusje

  (0)
 26. #26

  Fred z’n integriteit is al bij het ontwikkelen, heel lang geleden, spoorloos zoek geraakt.

  (0)
  • #26

   Ontwikkeling is door God aan de mens gegeven. Wat hij of zij er mee doet, is zijn/haar zaak. Als ie maar niet eindeloos gaat bidden en smeken om Zijn Hulp als het verkeerd gaat, want dat verrekt God terecht. Zijn Werk zit er immers op en in Zijn tijd behoefde Hij nog geen bouwgarantie te geven.

   (0)
 27. #27

  Ik heb de geplekken ook afgeluisteld. Vanuit de stofkast. Als jullie dat willen kan ik ook de schaduwboekhouding stulen van mijn baas van Ley.
  Tippi Wan

  (0)
 28. #28

  complottheorie: Limburg stelt alles in het werk om Teeven burgemeester van een kleinere Limburgse gemeente te laten worden: dat spaart een geluidsinstallatie in de raadszaal uit. Maar wat zou er werkelijk achter zitten?

  (0)
 29. #29

  Wat hoor ik?
  Luister Piet

  (0)
 30. #30

  Als dit waar is, dan is het wel een stunt van de bovenste plank, en een felicitatie waard! ‘t Was ook wel wat érg toevallig, dat uitgerekend dat éne gesprekje niet opgenomen was.

  (0)
 31. #31

  Wel een opluchting dat Rutte ook bespioneerd blijkt te zijn, al is het dan zijdelings via kopstuk Teeven.

  (0)
 32. #32

  Goed dat je het aanroert JNWLWK (# 20). Uit de Zapruderfilm blijkt duidelijk dat Jos van Rey de tweede schutter was ( die op de ‘Grassy knoll’), succesvol vermomd als een Cubaanse huurling van de FBI. En in de rol van Jack Ruby herkennen we met enige moeite Hans Wiegel die erg boos was over de weigering van de Amerikaanse IND om hem een greencard te verlenen.

  (0)
 33. #33

  Dank voor uw felicitatie!

  (0)
 34. #34

  Daar er in Limbabwe nog steeds telefoonsignalen door middel van rooksignalen overgebracht worden, verbaast me de verdwijning van het cruciale telfoongesprek tussen Jos en Fredje allerminst.

  (0)
 35. #35

  Hij heeft mij ook gebeld die dag, maar ik zie mijn naam er niet tussen staan. NSA pretendeert volledig op de hoogte te zijn, maar het belangrijkste gesprek van die dag hebben ze toch mooi gemist…

  (0)
 36. #36

  Hoe troostrijk was gisteravond niet de bekendmaking in “Nieuwsuur” dat we niet slechts kritisch doch welwillend door de NSA worden geobserveerd en afgeluisterd, maar nu ook ‘auf Tritt und Schritt’ worden gevolgd en gemonitord door oerhollandsche diensten als AIVD, MIVD, Smaakpolitie en de Keuringsdienst van Waarden (en Normen). We houden zo stiekumweg met z’n allen toch maar een hoop hoog-gekwalificeerde banen in stand, werkgelegenheid die niet door Jan, Piet of Klaas kan worden gedaan. Nee, daar is studie, intelligentie en oplettendheid voor vereist.
  Naar BiZa-lakei Jacobs in Nieuwsuur berichtte worden nu conform en ingevolge Art. 17, 24, 27, 31, 35, 41 en 42 WvS (het reservegetal is 69 en de urgentiekleur is: Oranje (BINGO) ALLE internetfora (dus ook en met name De Speld) gescreend op Jihadistische, Salafistische en Wahabistische sympathieën en contacten. Dat weerhield mij er op het laatste ogenblik bij Vliegtickets.nl een ticket naar Damascus te bestellen. Ik was vast van plan daar -links en rechts en louter onpartijdig- humanitaire hulp te gaan verlenen aan wie zich ook maar daartoe aanbood, of die zich niet op tijd konden verstoppen. Volkomen desolaat heb ik toen maar wat gepasseerd ABN-dividend 2013 overgemaakt op Giro 555 van Het Vaticaan, bij wijze van religieuze aflaat. Nee, niet aftrekbaar, jammer hè?

  (0)
 37. #37

  lijkt erop dat hij het alfabet is langsgegaan. Iedere dag een volgende letter bellen? :)

  (0)
Menu Title