Shutterstock / hans.slegers

Shutterstock / hans.slegers

Grootschalige privacyschending in Grote Sinterklaasboek

Onbeveiligde persoonsgegevens van minderjarigen aangetroffen

Een goedheiligman heeft jarenlang de privacy van miljoenen minderjarigen geschonden. De persoonsgegevens van bijna ieder kind in Nederland werden vastgesteld tijdens een controle van het Grote Sinterklaasboek door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

“We gingen af op een tip van een klokkenluider binnen de organisatie van de Sint”, vertelt een medewerker van de AP die het onderzoek leidde. “Wat we aantroffen was vrij schokkend: zonder enige vorm van encryptie kregen onze inspecteurs zó toegang tot niet alleen de NAW-gegegevens van minderjarigen, maar ook hun diepst gekoesterde dromen, hun vurigste verlangens en een inkijk in de verhoudingen met hun ouders en binnen het gezin.”

De goedheiligman is alvast de wacht aangezet hangende verder onderzoek, maar dat hem ‘een monsterboete’ boven het hoofd hangt staat volgens AP al vast. “Deze roekeloze omgang met privacy en flagrante schending van de algemene verordening gegevensbescherming kon niet onbestraft blijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De vermoedelijke klokkenluider is de MTVPiet Silly, kamerlid voor BIJaf , die laatst probeerde haar witte Sint haat van de daken te schreeuwen tijdens een debat, aldus de tot antiKOZPBLMEXTREB gemaakten.

Franske
antiKOZPBLMEXREB gemaakte

Reageer
gravatar

Sinterklaas, wie kent hem niet?!
Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet!!
Sinterklaas, wie kent hem niet?!
Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet!!
Sinterklaas!!!!