Dean Drobot / Shutterstock & Ninopower / Youtube

Dean Drobot / Shutterstock & Ninopower / Youtube

Hypocriet: vrouw is tegen vuurwerk maar luistert wel mee met duizendklapper van buurman

Josefien (27) koopt nooit vuurwerk en zegt zelfs voorstander te zijn van een vuurwerkverbod. Toch luistert ze mee met de vele duizendklappers die haar buurman Edwin (54) afsteekt. Hij vindt haar hypocriet.

“Voor de bühne houdt ze mooie praatjes over hoe gevaarlijk vuurwerk is, en hoe traumatisch het is voor haar hond, maar als ik een duizendklapper afsteek, luistert ze van begin tot eind mee”, snoeft Edwin terwijl hij de volgende duizendklapper naar buiten tilt. “Kijk maar: daar staat ze voor het raam. Die vrouw met die minachtende blik.” Edwin steekt z’n middelvinger op. “Dit gaat nu al jaren zo.”

Edwin zou zelfs nog wat verder willen gaan in zijn oordeel. “Eigenlijk is Josefien gewoon een ordinaire profiteur. Ik betaal duizenden euro’s, en zij geniet mee. Ik denk dat ik haar dit jaar een Tikkie stuur."

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *