MichalSkapik / Shutterstock

MichalSkapik / Shutterstock

Hond eindelijk over trauma heen van vorige jaarwisseling

‘Ben benieuwd wat deze mooie dag gaat brengen’

Hond Sjors (1) uit Kootwijkerbroek heeft het gevoel eindelijk over zijn trauma heen te zijn van vorige jaarwisseling. “Ik heb de hele week nog geen paniekaanvallen gehad, geen herbelevingen. Ja, ik voel me weer helemaal de oude!”

Het lukt Sjors zelfs weer om openlijk te vertellen over wat hem is overkomen, nu precies 364 dagen geleden. “Ik lag lekker in m’n mandje te soezen toen er ineens overal harde knallen klonken. Het ging maar door, urenlang. Elke seconde dacht ik te overlijden. Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken.”

Wekenlang kwam Sjors niet onder de bank vandaan, maandenlang schrok hij van elk mogelijk geluid. Van muziek tot voetstappen, van vallend bestek tot een bank die wordt verschoven. Alles deed hem herinneren aan die ene nacht. Maar nu hij zich weer goed voelt, wil hij vooral vooruitkijken. “Carpe diem. Ik ben benieuwd wat deze mooie dag gaat brengen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *