Studio Speld / Lisanne Vegt / PROSHOTS

Studio Speld / Lisanne Vegt / PROSHOTS

Experiment op Wimbledon met ballenhonden loopt uit op chaos

De achtste finale op Wimbledon tussen Taylor Fritz en Alexander Zverev is uitgelopen op een complete chaos. De wedstrijd op het center court, die vooraf aangemerkt was als ‘experimental-match’, moest al na 15 seconden in de eerste game worden gestaakt door een te grote hoeveelheid honden op het veld.

Maandenlang werden honderd Australische herders, bordercollies, Welshe terriërs en Newfoundlanderes getraind om op het juiste moment de bal terug te geven aan de juiste speler. De dieren waren dan ook dolenthousiast toen ze eindelijk hun opwachting mochten maken op het veld. De wedstrijd liep zelfs 45 minuten vertraging op doordat twee jonge Newfoundlanders tijdens de warming-up verstrikt raakten in het net.

Het was dit jaar voor het eerst dat de organisatie van Wimbledon het experiment aanging door de ballenjongens in een aantal aangewezen wedstrijden te vervangen voor ballenhonden. De wedstrijd begon veelbelovend, maar al na een aantal seconden ging het mis, doordat een kleine Australische herder zich niet kon inhouden en zich vergreep aan het been van de serverende Fritz.

“Het experiment is deels geslaagd”, zegt Chief Umpire Adrian Wilson, verantwoordelijk voor alle arbitraire zaken rond het toernooi. “De honden gingen duidelijk allemaal voor de bal, dat was mooi om te zien. In de volgende fase hopen we te kunnen bereiken dat de honden de bal ook daadwerkelijk loslaten als we ‘los’ roepen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *