Shutterstock / sylv1rob1

Shutterstock / sylv1rob1

Als het eigen risico nou wordt afgeschaft, kan Barry volgend jaar meer vuurwerk kopen

Vijftig kilo heeft hij dit jaar slechts in de berging staan: Barry van Well uit Spijkenisse. Hij is er twee keer voor naar Duitsland gereden, maar daarna was het geld wel op. Hij hoopt dan ook dat het volgende kabinet het eigen risico zal afschaffen.

“Het is wel erg karig, vijftig kilo”, moppert Barry. “Dat knal je er zo doorheen. Maar ja, na dertien jaar Rutte moeten we op onze centen letten. Hopelijk trapt Geert dat eigen risico eruit. Dat is echt een schande, stelen van zieke mensen. Dik driehonderd piek, dat is toch een mooi extraatje op oudjaarsavond.”

We maken uit Barry’s verhaal op dat hij het eigen risico jaarlijks kwijt is. Hij wijst op zijn lege oogkas. “Vorig jaar kon ik het al op 1 januari aftikken. Bizar toch? Kom maar halen hoor, roverheid. Gelukkig waait er straks een andere wind in Den Haag.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *