Shutterstock / Lisanne Vegt

Shutterstock / Lisanne Vegt

Politicus durft alleen te pleiten voor vuurwerkverbod met bivakmuts op

Het zijn merkwaardige beelden in de Tweede Kamer; een anonieme politicus met een bivakmuts pleit voor een landelijk vuurwerkverbod. Het figuur zegt: “Iemand moet opstaan die niet vreest voor de electorale gevolgen van een vuurwerkverbod. Dat vergt politiek lef. Ik sta hier vol overtuiging dat ik die persoon ben.”

Er volgt een stevig betoog over de warrige houding in Den Haag ten aanzien van het vuurwerkbeleid. “We kunnen niet langer toekijken hoe dat laffe tuig geweld pleegt jegens onze hulpverleners en massale schade aanricht. Het is tijd voor consistent beleid. Het kan niet zo zijn dat alleen sommige gemeenten een verbod hebben en Den Haag niets doet. Ook handhaven kan alleen als er degelijk beleid wordt gevoerd.”

Er wordt volop gespeculeerd wie de politicus is achter de zwarte muts. Het vermoeden is dat het om een rechtse politicus gaat waarbij een verbod gevoelig ligt. Pieter Omtzigt is kritisch over de gang van zaken. “We moeten verbieden dat politici bivakmutsen mogen dragen in de Tweede Kamer.”

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz sluit zich aan bij die kritiek. “We mogen niet accepteren dat laffe politici onherkenbaar zomaar wetsvoorstellen doen in plaats van wat loze beloftes op sociale media. Hier gaat hij niet mee wegkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *