WNL / Youtube

WNL / Youtube

7 cryptische manieren om te communiceren over de verkenning waar je niet veel over mag zeggen

De verkenning voor de kabinetsformatie door Ronald Plasterk lijkt nog niet erg op te schieten. Volgens politieke duiders zou de verkenning gebaat zijn bij meer cryptische manieren om iets te zeggen over de voorkeuren en de voortgang van het proces. Maar hoe doe je dat? Dit zijn zeven cryptische manieren om te communiceren over de verkenning waar je eigenlijk niet al te veel over mag zeggen.

1. Je aantekeningen duidelijk laten zien aan een persfotograaf

The oldest trick in the book. Je moet er misschien een paar rondjes voor lopen en even kijken hoe je aantekeningen nét wel zichtbaar zijn, maar dan heb je ook een joekel van een verdekte manier om iets duidelijk te maken.

2. De Bluesky-app downloaden, een account aanmaken en daarna een cryptisch bericht van iemand over de formatie liken

Een bericht op Twitter (nadien X) plaatsen over de formatie wordt gezien als niet erg constructief en kan je als politicus bovendien op een hoop kritiek komen te staan. Daarom is Bluesky, dat nog door vrijwel niemand gebruikt wordt, een veel betere plek om af en toe een formatie-post te liken en daarmee je mening te geven.

3. Je Molboekje met aantekeningen in de trein uit Den Haag laten liggen

Wie ooit Wie is de Mol heeft gekeken, weet dat het Molboekje voor een cruciale doorbraak kan zorgen. Door je Molboekje met aantekeningen in de trein te laten liggen (het liefst als je uit Den Haag komt en er een paar parlementair journalisten in je coupé zitten), kan iedereen later lezen wat je voorkeuren zijn.

4. Je Top 2000-stemformulier, met daarin een paar subtiele aanwijzingen voor je voorkeuren, delen op alle sociale media

Democracy van Leonard Cohen? Irreplaceable van Beyoncé? Laat mensen massaal gissen door je Top 2000-stemformulier te delen.

5. Een klein vliegtuigje met een spandoek huren waar je je coalitievoorkeuren op doorgeeft

Een klein vliegtuigje met ‘Ronald, voor mij gewoon PVV-BBB-NSC’ over Den Haag laten vliegen kan wonderen doen als iets wil communiceren over de formatie.

6. Ervoor zorgen dat een briefje met de namen van twee partijen vergezeld door een hartje en een vraagteken wordt doorgegeven in de Tweede Kamer

Als het op de middelbare school werkt, zal het in een verkenning ook wel effect sorteren.

7. Een kersttrui met met cryptische symboliek dragen met jouw coalitievoorkeuren

Een kersttrui met een paar rendieren die op hun eigen, cryptische wijze pleiten voor een centrumrechts kabinet: een prima smeermiddel voor de verkenning én een effectieve manier om een boodschap aan je kiezers over te brengen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

8. Een HOY-worst 2 jaar over de houdbaarheidsdatum.
Een subtiele manier om te vertellen dat Geert z’n houdbaarheidsdatum al lang voorbij is.

Reageer