NOS

NOS

Formatie komt op stoom: dit zijn de laatste 23 onderwerpen waar partijen het niet over eens zijn

Volgens onze Haagse bronnen zijn er de afgelopen dagen flinke stappen gezet in de formatie. De formerende partijen zijn het op hoofdlijnen over alles eens, op 23 meer of minder cruciale onderwerpen na. Een hele verbetering ten opzichte van vijf maanden geleden dus.

“Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan”, zegt een anonieme insider die de formatie van dichtbij volgt. “Ze moeten het alleen nog eens worden over het klimaat, migratie, financiën, het woningtekort, de zorg, ontwikkelingssamenwerking, investeringen in infrastructuur, de positie binnen de Europese Unie, de staatsschuld, de Publieke Omroep, de stikstofregels, het helpen van Oekraïne, het aanpakken van de onderwijscrisis, de transgenderwet, het eigen risico, 130 rijden op de snelweg, het twittergedrag van Geert Wilders, het mestprobleem, de renovatie van het Binnenhof, het bestrijden van desinformatie, wie van die twee formateurs nou Dijkgraaf is en wie Van Zwol, de aankleding van Prinsjesdag en de arbeidsmarkt. Verder is het rond.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *