Shutterstock - SOMKID THONGDEE

Shutterstock - SOMKID THONGDEE

Kabinet moedigt Nederlanders aan om gefrustreerd door huis te ijsberen: ‘Beweging juist in pandemie belangrijk’

Het kabinet moedigt Nederlanders aan om, nu de nieuwe coronamaatregelen zijn ingegaan, ’s avonds scheldend en vloekend door hun huis te ijsberen. “Juist in de pandemie is beweging ontzettend belangrijk.”

“Na 17.00 uur kunt u uw laptop dichtklappen, u realiseren dat u normaal gesproken vanavond naar de voetbal zou gaan, en vervolgens uit pure wanhoop heen en weer van de keuken naar de woonkamer lopen”, adviseert Hugo de Jonge. “U kunt ook nog uw spieren trainen door met de deuren te slaan, of juist de conditie trainen door stampend de trap op en af te lopen. Het werkt allemaal, en dat mag ook allemaal nog. Zorg juist nu voor uw lichamelijke en mentale gezondheid, blijf in beweging.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sta voor een dilemma. Enerzijds heeft de heer Steeds volgens mij groot gelijk. Anderzijds is het stuk een parodie op de uitspraken van de demissionaire minister De Jong.

De grote vraag is nu of de parodie een geslaagde persiflage is. Ik weet het niet.
Gelukkig zijn mijn sterren op zoals de sneltests. Beide worden pas morgen geleverd door de leveranciers.

Dat geeft mij de mogelijk om aan de lezers te vragen, wat zij ervan vinden.

Heeft Matthijs van Rumpt wel of geen sterren verdiend?
ja
nee

gravatar

Verkeerde veronderstellingen van Matthijs en zeer sl*chte adviezen.

a. Niet alle Nederlanders willen op maandagavond na vijf uur per se naar voetbal kijken of meedoen. En zeker niet op een koude en/of druilerige herfstavond.

b. Niet iedereen werkt thuis en zij die wel thuiswerken zijn volgens de corona-regels niet verplicht om vijf uur in de namiddag hun laptop dicht te klappen

c. Wie geen peperdure timmerman kan veroorloven en geen ruzie met de buren wil krijgen moet niet met zijn deuren gaan slaan en evenmin op de trap gaan stampen.

b.Sporten in je eentje des avonds gekleed in herfstkleding is wel geoorloofd. Althans nu nog.

Reageer
gravatar

“… niet met zijn deuren gaan slaan…”
Steeds, kan zij niet met haar deuren slaan? Ik doe dat vaak, weliswaar om een andere reden.

gravatar

Dit jaar (sinds de vaccinatiecampagne) is er vergeleken met voorgaande jaren inderdaad voor het eerst sprake van oversterfte.